FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uoči skorog referenduma: Kučan protiv Janšinog zakona o RTV

LJUBLJANA,22. rujna(Hina) - Bivši slovenski predsjednik Milan Kučanizjavio je da će u nedjelju na referendumu o novom zakonu o slovenskojRadioteleviziji (RTVSLO) glasovati protiv tog rješenja koje je prijetri mjeseca donijela vlada premijera Janeza Janše.
LJUBLJANA,22. rujna(Hina) - Bivši slovenski predsjednik Milan Kučan izjavio je da će u nedjelju na referendumu o novom zakonu o slovenskoj Radioteleviziji (RTVSLO) glasovati protiv tog rješenja koje je prije tri mjeseca donijela vlada premijera Janeza Janše.

Spomenuti zakon podredio bi jedinu javnu televiziju politici, ocijenio je bivši slovenski predsjednik u izjavi za javnost.

Kučan tvrdi da zakonsko rješenje koje je donijela vlada desnog centra ne osigurava programsku i financijsku samostalnost, niti štiti nezavisnost tog medija i njegovih novinara.

Prema istraživanjima, oko polovice slovenskih birača u nedjelju će izaći na referendum na kojemu se odlučuje o potvrdi ili odbacivanju zakona prema kojemu bi na izbor direktora i nadzornog vijeća više utjecaja imali vlada i parlament, a rezultat je neizvjestan.

Vlada tvrdi da zakonom želi osigurati bolji materijalni položaj i organiziranost javnog televizijskog i radio-programa te jeftiniju televizijsku pretplatu za građane, a odbija kritike da joj je cilj stvaranje političkog monopola u vodećem javnom mediju.

(Hina) xfl ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙