FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tijesan ishod referenduma o slovenskoj TV koji se održava kroz tri tjedna

LJUBLJANA,3. rujna(Hina) - 24 posto slovenskog biračkog tijela protivise novom zakonu o javnoj televiziji koji je prije dva mjeseca krozparlament usvojila vlada Janeza Janše, a 21 posto je za spomenutizakon. (Hina) xfl ysd
LJUBLJANA,3. rujna(Hina) - 24 posto slovenskog biračkog tijela protivi se novom zakonu o javnoj televiziji koji je prije dva mjeseca kroz parlament usvojila vlada Janeza Janše, a 21 posto je za spomenuti zakon.

To se rezultati ispitivanja koje je pred referendum o zakonu o javnoj televiziji koji će se održati u nedjelju 25. ovog mjeseca provela ljubljanska agencija CATI. Rezultat referenduma smatra se testom za sadašnju vladu desnog centra koju opozicija optužuje da se novim zakonom o javnoj televiziji želi domoći dominantnog utjecaja u medijima i ograničititi autonomiju novinara, ali je ipak vrlo tijesan i neizvjestan budući da je tri tjedna pred njegovim održavanjem vrlo velik broj neopredijeljenih. Ispitivanje je pokazalo da na referendum misli izaći znatno više birača koji podržavaju sadašnju vladu od onih koji su skloniji opoziciji lijevog centra. Janšina vlada i parlament odbili su zahtjev oporbenih socijaldemokrata i liberalnih demokrata da se pred referendum dobije službeno mišljenje Vijeća Europe oko novog zakona za koji su međđunarodne udruge novinara prije nekoliko mjeseci tvrdile da znači "korak natrag" u odnosu na autonomiju javne televizije koja je u Sloveniji već postignuta.

(Hina) xfl ysd

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙