FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Piranski ribari traže dodatna objašnjenja

PIRAN,5. rujna 2005.(Hina) - Dvadesetak ribara iz Pirana zatražilo je uponedjeljak od slovenske Vlade da im točno kaže kako daleko smijubacati svoje mreže, kako ne bi dolazilo do incidenata s hrvatskomstranom.
PIRAN,5. rujna 2005.(Hina) - Dvadesetak ribara iz Pirana zatražilo je u ponedjeljak od slovenske Vlade da im točno kaže kako daleko smiju bacati svoje mreže, kako ne bi dolazilo do incidenata s hrvatskom stranom.

"Želimo od države ili Ministarstva vanjskih poslova saznati do koje crte u zaljevu smijemo loviti", rekao je za RTV Slovenija predsjednik ribarske udruge Zlatko Novogradec.

Odgovarajući na prosvjede hrvatskih ribarskih udruga iz Istre i na izjavu predsjednika ribarskog ceha Buja Danila Latina da će se ribari sami organizirati kako bi mogli nesmetano loviti u hrvatskom dijelu zaljeva, Novogradec je među ostalim izjavio da se područje za ribolov koje mogu koristiti slovenski ribari zadnjih godina smanjilo na polovicu.

Slovenski ribari drže da do problema dolazi zbog različitog tumačenja brijunskog dogovora o izbjegavanju incidenata. Dogovorom nije precizirano smiju li slovenski ribari svoje mreže bacati i preko "crte sredine" u zaljevu, kako to čine ribari iz Novogradecove udruge.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙