FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenci uvode nove blagdane

LJUBLJANA,15. rujna 2005.(Hina) - Slovenski parlament u četvrtak jepočeo raspravu o uvođenju novih blagdana kojima će Slovenci ubudućeobilježavati nacionalno jedinstvo. (Hina) xfl ybs
LJUBLJANA,15. rujna 2005.(Hina) - Slovenski parlament u četvrtak je počeo raspravu o uvođenju novih blagdana kojima će Slovenci ubuduće obilježavati nacionalno jedinstvo.

Vlada predlaže da se blagdanima, koji neće biti neradni dani, obilježava oslobođenje Maribora od Austrije nakon I. svjetskog rata, te oslobođenje Prekomurja od Mađarske, a dosadašnji Dan samostalnosti, 26. prosinca, koji se obilježavao u spomen na referendum na kojem su Slovenci glasovali za izlazak iz Jugoslavije ubuduće će se prema prijedlogu vlade zvati Blagdan samostalnosti i jedinstva.

Slovenija će u petak , 16. rujna, u Portorožu proslaviti oslobođenje Primorske nakon II. svjetskog rata. Proslava priključenja zapadnog dijela države koji je do tada pripadao Italiji održava se u spomen na Pariški mirovni ugovor, kada su ti dijelovi pripali nekadašnjoj Jugoslaviji.

(Hina) xfl ybs

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙