FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Blagi pad tečaja dolara

LONDON, 16. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj dolara blago je oslabiou petak na svjetskim deviznim tržištima uoči objave podatka opovjerenju potrošača za koji se očekuje da će pokazati značajni padnakon razaranja prouzročenih uraganom Katrina.
LONDON, 16. rujna 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj dolara blago je oslabio u petak na svjetskim deviznim tržištima uoči objave podatka o povjerenju potrošača za koji se očekuje da će pokazati značajni pad nakon razaranja prouzročenih uraganom Katrina.

Do podneva je euro tako nadoknadio dio ranijih gubitaka, ojačavši 0,22 posto, na 1,2267 dolara. Dolar se spustio i 0,03 posto prema švicarskom franku, na 1,2641 franak. Prema britanskoj funti, međutim, blago je ojačao, nekih 0,07 posto, pa se funtom trguje po 1,809 dolara.

Očekuje se da indeks potrošačkog povjerenja u SAD-u za rujan dosegne 85 bodova, nakon u kolovozu zabilježenih 89,1 indeksni bod. Čeka se i na podatke o deficitu u američkoj bilanci plaćanja u drugom tromjesečju te o pritoku kapitala u srpnju.

"Tržište je mrvicu nervozno prije novih pokazatelja. Svi rujanski pokazatelji vjerojatno će biti slabiji nakon uragana no to neće značajno utjecati na dugoročne procjene za američko gospodarstvo", rekao je Jeremy Stretch, tržišni strateg pri Rabobanku.

Tržište s nestrpljenjem očekuje i njemačke izbore zakazane za nedjelju. Opozicijska čelnica Angela Merkel bilježi pad vodstva u istraživanjima javnog mnijenja, što je povećalo sumnje da će biti u mogućnosti sastaviti koaliciju desnoga centra s pro-poduzetnički orijentiranim Slobodnim Demokratima. To sve potiče špekulacije da bi mogla sa strankom kancelara Gerharda Schroedera sastaviti veliku koaliciju, a to bi moglo usporiti tijek reformi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙