FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar kulture izrazio sućut obitelji slikara Josipa Crnoborija

ZAGREB, 13. kolovoza 2005. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupićposlao je obitelji slikara Josipa Crnoborija brzojav sućuti u svojeime i u ime Ministarstva kulture.
ZAGREB, 13. kolovoza 2005. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić poslao je obitelji slikara Josipa Crnoborija brzojav sućuti u svoje ime i u ime Ministarstva kulture.

"Nažalost, hrvatsku je likovnu scenu napustilo još jedno vrhunsko ime, čovjek koji se tijekom dugog i plodnog slikarskog vijeka znao otisnuti u beskrajne analize okoline dragih mu i prisnih mjesta, i to vještim pokretom kista, ali i osoba koja je hrabro njegovala portretizam i tako u svojem opusu nanizala mnoge slavne povijesne ličnosti.

G. Crnobori istinski je bio vezan uz domovinu Hrvatsku, nerijetko svoju čežnju zbog dugog izbivanja iz nje prenoseći na svoja djela i ostajući joj tako vjeran. Svoju je odanost domovini iskazao i vrijednom donacijom svojih djela gradu Zagrebu. Bio je jedan od značajnih slikara svoje generacije i njegova će umjetnička osebujna poetika zauvijek ostati bogatstvom hrvatske likovne scene", stoji u brzojavu sućuti ministra kulture Bože Biškupića.

Slikar Josip Antun Crnobori umro je jučer u Zagrebu u 98. godini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙