FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poginula australska biciklistikinja

BERLIN, 19. srpnja 2005. (Hina/DPA) - Jedna od najboljih australskihbiciklistkinja, Amy Gillett (29) poginula je na treningu 80 kilometarajužno od Leipziga.
BERLIN, 19. srpnja 2005. (Hina/DPA) - Jedna od najboljih australskih biciklistkinja, Amy Gillett (29) poginula je na treningu 80 kilometara južno od Leipziga.

Nesreća se dogodila kada se 18-godišnja vozačica zbog neprilagođene brzine zaletjela vozilom u skupinu australskih biciklistikinja koje su se pripremala za početak utrke u Thuringenu. Od naleta automobila poginula je Amy Gillett, dok je pet njezinih sunarodnjakinja teže ozlijeđeno. Tri djevojke još uvijek su u kritičnom stanju i liječnici se bore za njihove živote.

"Djevojka je izgubila kontrolu nad vozilom nakon čega je prešla na suprotnu stranu i sve pokosila," poručili su iz Australskog inistituta za sport (AIS).

Predsjednik australske Vlade, John Howard izrazio je žaljenje zbog nesreće i uputio je brzojav sućuti obitelji poginule Amy Gillett, koja se prije biciklizma bavila i veslanjem, a čak je nastupila i na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine.

Zbog nesreće odgođena je prva etapa utrke Thuringia Tour.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙