FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biškupićeva sućut češkom Veleposlanstvu

ZAGREB, 25. srpnja 2005. (Hina) - U povodu smrti češkoga kolege,ministra kulture Pavela Dostala, izraze najiskrenije sućutiVeleposlanstvu Republike Češke danas je uputio ministar kulture BožoBiškupić.
ZAGREB, 25. srpnja 2005. (Hina) - U povodu smrti češkoga kolege, ministra kulture Pavela Dostala, izraze najiskrenije sućuti Veleposlanstvu Republike Češke danas je uputio ministar kulture Božo Biškupić.

S tugom sam primio vijest da je preminuo kolega Dostal, Njegovo će ime zauvijek biti upisano u stranice povijesti Vaše zemlje kao velikog poznavatelja i promotora kulture, ali i čovjeka koji se gradeći mostove zauzimao za povezivanje kulture češkog i hrvatskog naroda, ističe Biškupić.

Kao veliki demokrat, Dostal se, navodi ministar Biškupić, zalagao za ljudske slobode, bio cijenjen kao prevoditelj, pisac, dramaturg i vrsni novinar, u svojim zrelim godinama bio je uspješan političar i veliki pobornik slobode kulturnih djelatnika.

Zalagao se za demokratske slobode ljudi i kultura vrlo često svjedočeći o veličini jednog naroda zajedničkog europskog kruga kao što je i Hrvatska.

Njegovom smrću Češka je izgubila osobu od ugleda, a mi velikoga prijatelja, ističe ministar kulture te u ime Ministarstva kulture i svoje osobno izražava najiskreniju sućut češkom Veleposlanstvu.

Dostal je umro u nedjelju u 62. godini, na dužnosti češkog ministra kulture bio je od 1998.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙