FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić uputio izraze sućuti Hosniju Mubaraku

ZAGREB, 23. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić usubotu je uputio izraze sućuti egipatskom kolegi Hosniju Mubarakupovodom terorističkih napada u Šarm el-Šeiku u kojima je ubijeno 88ljudi.
ZAGREB, 23. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić u subotu je uputio izraze sućuti egipatskom kolegi Hosniju Mubaraku povodom terorističkih napada u Šarm el-Šeiku u kojima je ubijeno 88 ljudi.

"Potresen još jednim terorističkim napadom izražavam Vam u svoje osobno ime te u ime svih građana Republike Hrvatske najdublju sućut i izražavam solidarnost sa svim građanima Egipta", navodi se u poruci predsjednika Mesića.

Hrvatski je predsjednik još jednom naglasio svoju podršku borbi protiv globalnog terorizma, kojeg je u poruci Mubaraku nazvao "jednim od najvećih izazova" današnjeg svijeta.

"U tom pogledu još jednom naglašavam važnost kako neposredne akcije protiv terorista, tako i uklanjanja uzroka i ambijenata u kojima se terorizam rađa", poručio je predsjednik Mesić.

U trima odvojenim eksplozijama ispred tržnice i hotela u egipatskom crvenomorskom odmaralištu Šarm el-Šeiku ubijeno je u subotu 88 ljudi, među kojima i osmero stranih turista. U napadu nije stradao nitko od hrvatskih državljana. Odgovornost je preuzela skupina povezana s terorističkom mrežom al-Qaedom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙