FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

URSH zahtjeva od Vlade da ne odobri povećanje cijene struje

ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Udruga radničkih sindikata Hrvatske(URSH) zatražila je danas od Vlade da ne odobri novo povećanje cijenaelektrične energije već da prethodno razmotri druge izvore, kao iunutarnju racionalizaciju HEP-a.
ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Udruga radničkih sindikata Hrvatske (URSH) zatražila je danas od Vlade da ne odobri novo povećanje cijena električne energije već da prethodno razmotri druge izvore, kao i unutarnju racionalizaciju HEP-a.

Povećanjem cijene struje, uz poskupljenje cijena nafte i naftnih derivata, te uskoro i plina, znatno će se ugroziti egzistencija građana, a posebno sve većeg broja socijalno ugroženih, koji ionako teško preživljavaju, ističe u priopćenju URSH.

Sindikat upozorava da bi Vlada novim udarom na standard radnika i građana ozbiljno dovela u pitanje socijalno partnerstvo i uvažavanje argumentiranih stavova i zahtjeva socijalnih partnera.

"URSH će tada pozvati sve sindikate da se suprostave politici srozavanja životnog standarda, koja svakim danom sahranjuje sve veći broj socijalno ugroženih građana", stoji u priopćenju.

Prije dva dana je i Hrvatska udruga sindikata (HUS) zatražila od Vlade da ne usvoji HEP-ov zahtjev.

Hrvatska elektroprivreda (HEP) je krajem prošlog tjedna potvrdila da traži povećanje cijene električne energije od početka rujna za 12 posto, obrazlažući to podatkom da se cijena struje u Hrvatskoj nije mijenjala od 2002. i svojim povećanim troškovima. HEP je zahtjev za povećanjem cijena uputio u redovnu proceduru Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, a nakon obrade prijedloga u tom Ministarstvu i pribavljenog pozitivnog mišljenja Hrvatske regulatorne agencije, zahtjev će se uputiti Vladi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙