FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

URSH osuđuje Vladinu odluku o poskupljenju struje

ZAGREB, 29. srpnja 2005. (Hina) - Udruga radničkih sindikata Hrvatske(URSH) oštro je danas osudila Vladinu odluku kojom je odobren zahtjevHrvatske elektroprivrede (HEP) za 10-postotnim povećanjem cijenestruje.
ZAGREB, 29. srpnja 2005. (Hina) - Udruga radničkih sindikata Hrvatske (URSH) oštro je danas osudila Vladinu odluku kojom je odobren zahtjev Hrvatske elektroprivrede (HEP) za 10-postotnim povećanjem cijene struje.

URSH u priopćenju ocjenjuje da je to još jedna u nizu skandaloznih Vladinih odluka koja, uz već najavljena jesenska poskupljenja plina i stalne korekcije cijena goriva, omogućuje "novi udar na sve, a posebno na socijalno ugrožene građane".

"Nesposobnošću vođenja države Hrvatska je postala najskuplja zemlja u Europi po proizvodima i uslugama neophodnim za preživljavanje", navodi se u priopćenju koje je potpisao predsjednik URSH-a Boris Kunst.

URSH upozorava da je sindikalna košarica posljednjih dana poskupjela za pet posto ili tristotinjak kuna, dok će se pravi opseg poskupljenja vidjeti na jesen.

Ta sindikalna središnjica upozorava Vladu da će početkom jeseni pozvati sve sindikate i radnike u generalni štrajk i prosvjed protiv politike koja "sahranjuje i socijalno ugnjetava svoje građane".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙