FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUS: Poskupljenje struje je nastavak harača

SPLIT, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata (HUS)zatražila je danas od Vlade da ne usvoji zahtjev Hrvatskeelektroprivrede (HEP) za poskupljenjem električne energije jer bi to,kako kažu, bio nastavak harača prema narodu.
SPLIT, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata (HUS) zatražila je danas od Vlade da ne usvoji zahtjev Hrvatske elektroprivrede (HEP) za poskupljenjem električne energije jer bi to, kako kažu, bio nastavak harača prema narodu.

Tražimo da se prijedlog ne usvoji te da Vlada napokon prione rješavanju gospodarskih problema kako bi se omogućio rast proizvodnje, stvaranje novih vrijednosti i povećanje broja zaposlenih, kaže se u priopćenju koje potpisuje predsjednik HUS-a Ozren Matijašević.

U HUS-u smatraju da bi poskupljenje struje bio "nastavak harača kojeg prema narodu provodi vlast". Izvršnu vlast nazivaju trulom jer se, kako kažu, ne zna uhvatiti u koštac s rješavanjem nagomilanih problema.

"Umjesto toga javnosti svakodnevno servira razne afere i odvlači im pažnju kako bi nastavila beskoncepcijsko gospodarsko putovanje najavljujući ponovo rasprodaju preostalog nacionalnog bogatstva, posežući pri tome za poskupljenjima i poreznim nametima", kaže se u priopćenju.

Hrvatska elektroprivreda (HEP) je krajem prošlog tjedna potvrdila da traži povećanje cijene električne energije od početka rujna za 12 posto, obrazlažući to podatkom da se cijena struje u Hrvatskoj nije mijenjala od 2002. i svojim povećanim troškovima. HEP je zahtjev za povećanjem cijena uputio u redovnu proceduru Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, a nakon obrade prijedloga u tom Ministarstvu i pribavljenog pozitivnog mišljenja Hrvatske regulatorne agencije, zahtjev će se uputiti Vladi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙