FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nezavisni hrvatski sindikati protiv najavljenog poskupljenja struje

ZAGREB, 2. kolovoza 2005. (Hina) - Nezavisni hrvatski sindikati (NHS) udanašnjem su priopćenju izrazili nezadovoljstvo najavljenimposkupljenjem struje ističući da bi Vlada pri odgovaranju na HEP-ovzahtjev o poskupljenju trebala promišljati kako će se to odraziti nastandard građana.
ZAGREB, 2. kolovoza 2005. (Hina) - Nezavisni hrvatski sindikati (NHS) u današnjem su priopćenju izrazili nezadovoljstvo najavljenim poskupljenjem struje ističući da bi Vlada pri odgovaranju na HEP-ov zahtjev o poskupljenju trebala promišljati kako će se to odraziti na standard građana.

Nakon učestalih poskupljenja naftnih derivata i povećanja troškova usluga u zdravstvu pitamo se koliko još toga Vlada misli krcati na ionako preopterećena leđa građana. Pri svim su poskupljenjima, od zdravstva do najavljenih poskupljenje plina i struje, usporedbe s cijenama u razvijenim zemljama potpuno neprimjerene jer pri tome nitko ne uspoređuje i prosječna primanja građana, napominju u NHS-u.

U sindikatu podsjećaju da prosječno isplaćena plaća u Hrvatskoj jedva pokriva 70 posto minimalne potrošačke košarice, a najavljeno poskupljenje struje imat će izravan utjecaj na visinu potrošačke košarice.

Stoga se Vlada ne bi smjela povoditi uobičajenom hladnom ekonomskom logikom već prvenstveno štititi interese građana, a potrebna sredstva za ulaganje u razvoj HEP-a osigurati iz drugih izvora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙