FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MINGORP predlaže poskupljenje struje za građane 9,49 posto

ZAGREB, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada ipoduzetništva (MINGORP) predložilo je Vladi poskupljenje električneenergije za kućanstva, male tvrtke te javnu rasvjetu za 9,49 posto, zavelike potrošače 6 posto, a pozitivno mišljenje tom prijedlogu dala jedanas i Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA).
ZAGREB, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva (MINGORP) predložilo je Vladi poskupljenje električne energije za kućanstva, male tvrtke te javnu rasvjetu za 9,49 posto, za velike potrošače 6 posto, a pozitivno mišljenje tom prijedlogu dala je danas i Hrvatska energetska regulatorna agencija (HERA).

Ministarstvo je, kako se danas doznaje, odbilo prijedlog Hrvatske elektroprivrede (HEP) za poskupljenjem struje za 12 posto po svim kategorijama potrošnje, s početkom primjene od 1. rujna ove godine, smanjivši istodobno visinu poskupljenja.

Svoj zahtjev HEP je argumentirao podatkom da se cijena struje u Hrvatskoj nije mijenjala od 2002. godine te svojim povećanim troškovima.

Ministarstvo gospodarstva svoj je prijedlog uputilo Vladi, koja bi se o njemu, kako se doznaje, trebala očitovati na jednoj od narednih sjednica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙