FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo financija: Poduzimaju se mjere za nesmetan promet na graničnim prijelazima

ZAGREB, 7. srpnja 2005. (Hina) - Ministarstvo financija izvijestilo jedanas da poduzima sve zakonom propisane mjere i radnje kako za sutranajavljeni štrajk upozorenja Carinskog sindikata Hrvatske ne biutjecao na neometano odvijanje prometa na svim graničnim prijelazima irobnim ispostavama.
ZAGREB, 7. srpnja 2005. (Hina) - Ministarstvo financija izvijestilo je danas da poduzima sve zakonom propisane mjere i radnje kako za sutra najavljeni štrajk upozorenja Carinskog sindikata Hrvatske ne bi utjecao na neometano odvijanje prometa na svim graničnim prijelazima i robnim ispostavama.

Ministarstvo je to priopćilo nakon današnjeg neuspješnih pregovora ministra financija Ivana Šukera i Carinskog sindikata koji traži 20 postotno povećanje plaća.

U priopćenju se ne objašnjava koje to mjere Ministarstvo poduzima da osigura nesmetan promet na graničnim prijelazima.

Pozvavši Carinski sindikat da se zbog turističke sezone i zaštite gospodarstva suzdrži od najavljenog štrajka, u Ministarstvu financija ističu da "u ovom trenutku nije moguće ispuniti" zahtjev Sindikata o povećanju plaća jer za to povećanje u ovoj godini nisu osigurana sredstva.

U Ministarstvu kažu da su na današnjem sastanku izvijestili predstavnike Carinskog sindikata da će Vladi biti upućena Uredba o radnim mjestima ovlaštenih carinskih službenika kojima se staž osiguranja računa u povećanom trajanju, s prijedlogom da bi se ista primjenjivala od 10. mjeseca 2005. Kažu da su bili i ostali otvoreni za suradnju, kako sa Carinskim sindikatom Hrvatske, tako i sa Sindikatom državnih i lokalnih službenika i namještenika na poboljšanju uvjeta rada svih službenika i namještenika Carinske uprave.

"Tijekom dosadašnjih sastanaka s Carinskim sindikatom uvijek je isticano moguće rješavanje problematike plaća carinika u sklopu donošenja politike plaća za sve državne službenike i namještenike", stoji u priopćenju Ministarstva financija.

Štrajk upozorenja Carinskog sindikata Hrvatske održat će se sutra od 8 do 22 sata na svim graničnim prijelazima i carinarnicama u Hrvatskoj. Kako najavljuju sindikalci, carinici će stupiti u "bijeli štrajk", što znači da neće obustaviti rad već će početi striktno primjenjivati propise iz djelokruga carinske službe na svakog putnika i robu koja prelazi carinu. Budući da se u petak očekuje pojačan priljev turista, na hrvatskim bi granicama mogle nastati velike gužve.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙