FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat kurirskih službi protiv Zakona o pošti

ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) - Sindikat kurirskih i dostavnih službiHrvatske ustvrdio je danas da predložene izmjene Zakona o poštionemogućuju rad kurirskim službama.
ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) - Sindikat kurirskih i dostavnih službi Hrvatske ustvrdio je danas da predložene izmjene Zakona o pošti onemogućuju rad kurirskim službama.

Zbog novog zakona doći će do gušenja svih kurirskih službi u Hrvatskoj, a 3.000 ljudi moglo bi ostati bez posla, upozorio je predsjednik sindikata Branko Redžo na konferenciji za novinare.

Sindikat je nezadovoljan što se kurirske službe obvezuju samo na izravan prijenos pošiljaka od pošiljatelja do primatelja, bez prava na osnivanje sabirnog centra.

"Još na Divljem Zapadu je Pony Express imao svoje sabirne centre, a danas se našim kuririma to zabranjuje, i to u korist monopola Hrvatske pošte", istaknuo je predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske Boris Kunst.

Osim Zakona o pošti u saborskoj se proceduri nalazi i Zakon o kurirskim uslugama, ali njegovo usvajanje koči lobi povezan s Hrvatskom poštom, rekao je Kunst te najavio da će zatražiti što brže usvajanje Zakona o kurirskim uslugama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙