FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MORH: sindikati i Rončević razgovarali o otpremninama

ZAGREB, 28. srpnja 2005. (Hina) - U Ministarstvu obrane održan je radnisastanak ministra obrane Berislava Rončevića i suradnika spredstavnicima Sindikata vojnih službenika i namještenika, Sindikatadržavnih i lokalnih službenika i namještenika i Samostalnog sindikatadjelatnika u zrakoplovstvu, priopćilo je danas to ministarstvo.
ZAGREB, 28. srpnja 2005. (Hina) - U Ministarstvu obrane održan je radni sastanak ministra obrane Berislava Rončevića i suradnika s predstavnicima Sindikata vojnih službenika i namještenika, Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika i Samostalnog sindikata djelatnika u zrakoplovstvu, priopćilo je danas to ministarstvo.

Na sastanku se raspravljalo o izmjenama Odluke o visini otpremnina za državne službenike i namještenike u MORH-u i Oružanim snagama RH, a dogovoreno je da će ministar obrane odlučiti o visini otpremnine za državne službenike i namještenike Ministarstva obrane i Oružanih snaga kojima služba prestane zbog preustroja ili smanjenja snaga.

Izmjena Odluke će se odnositi na visinu otpremnine za ciljanu skupinu državnih službenika i namještenika srednje i niže stručne spreme, koji će zbog preustroja biti stavljeni na raspolaganje, i koji će se dragovoljno pismeno očitovati za prestanak službe nakon stavljanja na raspolaganje, te na državne službenike i namještenike koji iz osobnih razloga neće moći dobiti raspored zbog neprimjerene stručne spreme, priopćeno je iz MORH-a.

Ako se navedene skupine državnih službenika i namještenika Ministarstva obrane i Oružanih snaga očituju do 31. listopada 2005., visina otpremnine se uvećava za 100 posto, a ako se očituju do 31. prosinca, otpremnine se uvećavaju za 50 posto.

Odluka stupa na snagu 1. rujna ove godine, priopćeno je iz MORH-a.

U priopćenju Sindikata potvrđeno je da je tema jučerašnjega radnog sastanka bila "izmjena odluke o otpremninama za državne službenike i namještenike u MORH-u i OSRH" te da je na MORH-ov prijedlog dogovoreno da se otpremnine za državne službenike i namještenike povećavaju odlukom ministra.

Sindikat je priopćio da su razgovarali i o izmjenama Zakona o službi u OSRH, u dijelu prijama u djelatne vojne osobe za državne službenike i namještenike, koji su trenutačno u sustavu MORH-a i OSRH, te o budućem preustroju Uprava i Ureda za obranu.

(Hina) pp/xaš yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙