FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MORH: Saborska odluka nije naškodila dobrim odnosima hrvatskih i američkih oružanih snaga

ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Činjenica da u Hrvatskom saboruprošloga tjedna nije izglasovana suglasnost da pripadnici hrvatskihOružanih snaga otputuju na već dogovorene vojne vježbe s pripadnicimaoružanih snaga SAD-a i drugih zemalja NATO-a, nije naškodila dobrimbilaterlanim odnosima hrvatskih i američkih oružanih snaga, rekao jepomoćnik ministra obrane Igor Pokaz na današnjem brifingu snovinarima.
ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Činjenica da u Hrvatskom saboru prošloga tjedna nije izglasovana suglasnost da pripadnici hrvatskih Oružanih snaga otputuju na već dogovorene vojne vježbe s pripadnicima oružanih snaga SAD-a i drugih zemalja NATO-a, nije naškodila dobrim bilaterlanim odnosima hrvatskih i američkih oružanih snaga, rekao je pomoćnik ministra obrane Igor Pokaz na današnjem brifingu s novinarima.

Ta će odluka samo štetiti našim Oružanim snagama, rekao je Pokaz.

Dodao je da je saborska odluka ukazala na potrebu izmjene postupka odlučivanja o upućivanju pripadnika hrvatskih Oružanih snaga u mirovne misije ili vojne vježbe. Naime, za takvu je odluku uz ostalo potrebna i dvotrećinska saborska većina, a čitav je postupak donošenja, smatra Pokaz, prekompliciran.

Naveo je kako se traže modeli prema kojima bi se naši časnici ponovo školovali u SAD-u te za razne donacije opreme od strane SAD-a.

Kao dobre primjere bilateralne suradnje Pokaz je ocijenio nedavni posjet jednog voda Hrvatske vojske Nacionalnoj gardi Minnesote te njegovo sudjelovanje na jednoj vojnoj vježbi. Za iduću godinu već je dogovorena suradnja kao i posjet jednog američkog voda iz Minnesote našim Oružanim snagama, dodao je.

Odluku je Hrvatski sabor trebao izglasovati dvotrećinskom većinom, odnosno sa 102 glasa, ali mu je za to nedostajao jedan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙