FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MORH: vatrogasci više ne moraju potpisivati izjave o prijevozu na osobnu odgovornost

ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) - Ministarstvo obrane RepublikeHrvatske (MORH) izvijestilo je danas da je stavljena izvan snageobveza profesionalnih vatrogasaca da prije odlaska na intervencijuzrakoplovima Oružanih snaga potpišu izjavu o prijevozu na osobnuodgovornost, te da u slučaju materijalne štete, povrede ili smrti nećetražiti odštetu od MORH-a.
ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) - Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH) izvijestilo je danas da je stavljena izvan snage obveza profesionalnih vatrogasaca da prije odlaska na intervenciju zrakoplovima Oružanih snaga potpišu izjavu o prijevozu na osobnu odgovornost, te da u slučaju materijalne štete, povrede ili smrti neće tražiti odštetu od MORH-a.

Sindikat državnih službenika upozorio je jučer da već drugu godinu za redom profesionalni pripadnici javnih vatrogasnih postrojbi prije odlaska na požarište zrakoplovima Oružanih snaga, tijekom protupožarne sezone (od 1. lipnja do 1. rujna), moraju potpisati takvu izjavu.

MORH na svojoj web stranici napominje da su obvezu potpisivanja te izjave osim profesionalnih vatrogasaca imale sve osobe koje su se prevozile zrakoplovima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, ako nisu bile djelatnici Oružanih snaga na službenoj dužnosti, odnosno na izvršavanju namjenskih zadaća.

Budući da je u ovom slučaju ustanovljeno protupravno postupanje, navedena obveza potpisivanja izjave stavljena je izvan snage u lipnju 2005. godine, ističe MORH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙