FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena izložba "Domovinski rat u slikama hrvatskih umjetnika"

ZAGREB, 26. srpnja 2005. (Hina) - U povodu obilježavanja 10. obljetnicevojno-redarstvene akcije "Oluja" u galeriji "Zvonimir" Ministarstvaobrane danas je otvorena izložba "Domovinski rat u slikama hrvatskihumjetnika" u organizaciji Vojnog muzeja MORH-a.
ZAGREB, 26. srpnja 2005. (Hina) - U povodu obilježavanja 10. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluja" u galeriji "Zvonimir" Ministarstva obrane danas je otvorena izložba "Domovinski rat u slikama hrvatskih umjetnika" u organizaciji Vojnog muzeja MORH-a.

Na izložbi su predstavljena djela istaknutih hrvatskih umjetnika Zoltana Novaka, Dalibora Jelavića, Željka Lapuha, Ivana Lackovića-Croate, Peruška Bogdanića, Hame Čavrka, Vlade Vrljića-Ankina, Zlatana Vrkljana, Munira Vejzovića i Hrvoja Šercara.

Na izložbi je predstavljena i grafička mapa "Tempestas" (Oluja) u kojoj su predstavljeni radovi 34 hrvatska umjetnika. Mapa je nastala 1996. a grafički ju je uredio poznati hrvatski kolekcionar Toni Politeo.

Izložba "Domovinski rat u slikama hrvatskih umjetnika" upotpunjena je slikama s motivima znakovlja hrvatske vojske autora Bože Kokana.

Ravnatelj Vojnog muzeja Dinko Čutura je izrazio zadovoljstvo što je na izložbi prvi put postavljeno platno veličine 5x3 metra "Hrvatske patnje" Zoltana Novaka.

Izložbu je otvorio ministar obrane Berislav Rončević, koji je, uz ostalo, istaknuo da će središnja proslava vojno-redarstvene akcije "Oluja" održati u Kninu 5. kolovoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙