FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slunj: Nesreća na vojnom poligonu "Eugena Kvaternika"

ZAGREB, 1. srpnja 2005. (Hina) - Ministarstvo obrane objavilo je danaskako je jučer oko 14,40 sati na dijelu prometnice u vojnom poligonu"Eugena Kvaternika" u Slunju teretno vozilo marke TAM 110 zbogneprilagođene brzine sletjelo s kolnika u provaliju duboku 10-akmetara i prevrnulo se, a osam je ročnika ozlijeđeno.
ZAGREB, 1. srpnja 2005. (Hina) - Ministarstvo obrane objavilo je danas kako je jučer oko 14,40 sati na dijelu prometnice u vojnom poligonu "Eugena Kvaternika" u Slunju teretno vozilo marke TAM 110 zbog neprilagođene brzine sletjelo s kolnika u provaliju duboku 10-ak metara i prevrnulo se, a osam je ročnika ozlijeđeno.

Od devetorice ročnika iz kamiona osam je ozlijeđenih od kojih trojica teško i petorica lakše, no ni jednom od njih nije ugrožen život, doznaje se na Traumatološkom odjelu Opće bolnice u Karlovcu.

Najteže je ozlijeđen vozač koji je smješten na Odjel intenzivne skrbi. Voditelj Odjela dr. Josip Žunić rekao je da se mladić dobro oporavlja, da je njegovo stanje zadovoljavajuće i da mu nije ugrožen život. On će na vlastit zahtjev popodne biti prevezen u jednu od zagrebačkih bolnica. Na zahtjev roditelja jučer je u KBC Zagreb već prevezen jedan ročnik pa ih je u karlovačkoj bolnici sedam.

Dežurni liječnik Hitne medicinske pomoći slunjskog Doma zdravlja Vladimir Bakalar kaže da je svoj osmorici ozlijeđenih pružena liječnička pomoć za 15 minuta.

Ročnik koji je upravljao vozilom bit će kazneno prijavljen državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje da je počinio kažnjivo djelo "izazivanja prometne nesreće".

MORH dodaje da je osnovano Povjerenstvo na razini zapovjedništva Hrvatske kopnene vojske, koje utvrđuje okolnosti događaja te moguću odgovornost i propuste u radu djelatnika slunjskoga Vojnog poligona.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙