FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Žetva pšenice u Vupiku u istočnoj Slavoniji

VUKOVAR, 17. srpnja 2005. (Hina) - Na poljima vukovarskog Vupika žanjese pšenica, a očekuje se urod od pet tona po hektaru, rekao je danasdirektor Ratarske proizvodnje Vupika Petar Čikanović.
VUKOVAR, 17. srpnja 2005. (Hina) - Na poljima vukovarskog Vupika žanje se pšenica, a očekuje se urod od pet tona po hektaru, rekao je danas direktor Ratarske proizvodnje Vupika Petar Čikanović.

Prema njegovim riječima, loše je vrijeme razlog što ove godine u istočnoj Slavoniji kasni žetva pšenice, koja u ovo doba godine obično završava.

"Samo na vukovarskom području u lipnju i u prvih 15 dana srpnja palo je 290 litara kiše po četvornome metru, što je za ovo područje polugodišnji prosjek", rekao je Čikanović za Hinu, dodajući kako su na Vupikovim poljima za žetvu pšenice angažirana 24 kombajna.

Za žetvu pšenice, koja je jesenas zasijana na poljima Vupika na 1300 hektara, prema Čikanovićevim očekivanjima, trebat će još dva do tri sunčana dana.

U Vupiku procjenjuju da će, uz prosječan prinos od pet tona po hektaru, ovog ljeta u skladišta spremiti oko 6500 tona pšeničnog zrna.

Lijepo vrijeme ovog vikenda u Slavoniji nastoje iskoristiti i ostali ratari za žetvu pšenice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙