FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZUSSB: Još nije poznat način otkupa i cijena pšenice

OSIJEK, 23. lipnja 2005.(Hina) - Zajednica udruga seljaka Slavonije iBaranje (ZUSSB) ocijenila je danas u Osijeku kako uoči početka žetvejoš nije poznat način otkupa i otkupna cijena pšenice, ponovivšinajavu da će organizirati javne prosvjede ako cijena ne bude 1,10 kunapo kilogramu.
OSIJEK, 23. lipnja 2005.(Hina) - Zajednica udruga seljaka Slavonije i Baranje (ZUSSB) ocijenila je danas u Osijeku kako uoči početka žetve još nije poznat način otkupa i otkupna cijena pšenice, ponovivši najavu da će organizirati javne prosvjede ako cijena ne bude 1,10 kuna po kilogramu.

Tajnik Udruge Stanko Zdravčević kazao je na konferenciji za novinare kako na nedavnu sastanku u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva ništa zapravo nije dogovoreno te je najavio sastanak u početku idućega tjedna, na kojem bi trebalo odrediti uvjete otkupa.

Kako su neke tvrtke već ponudile cijenu od 0,85 kuna za kilogram, Zdravčević je predložio da država otkupi pšenicu ili nadomjesti razliku u otkupu, posebice jer je, kako tvrdi, ove godine zasijano od 20 do 30 tisuća hektara pšenice manje nego lani te da zbog vremenskih prilika urod neće biti kakav se očekivao.

Ocijenio je kako je otkup mlijeka 2. i 3. klase, zbog čega su nedavno prosvjedovali mljekari, riješen samo privremeno radi neometana tijeka turističke sezone, ali da Vladin program podizanja novih farma "pada u vodu".

Pravilnik o kvaliteti mlijeka koji je izradilo Ministarstvo strog je i "gori je nego Europske unije", te ne štiti proizvođače, nego uvoznike, a cilj mu je nabavljati što jeftinije mlijeko za mljekare i zadržati visoke prodajne cijene za građane, ustvrdio je Stanko Zdravčević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙