FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U PIK Vinkovcima očekuju dobru žetvu pšenice

VINKOVCI, 5. srpnja 2005. (Hina) - U PIK-u Vinkovci, koji posluje usastavu koncerna Agrokor, u ovogodišnjoj žetvi pšenice očekujuprosječan prinos od oko 6,2 tone po hektaru, uz dobru kvalitetupšeničnog zrna, rekao je za Hinu direktor PIK-a Vinkovci MarijanRubić.
VINKOVCI, 5. srpnja 2005. (Hina) - U PIK-u Vinkovci, koji posluje u sastavu koncerna Agrokor, u ovogodišnjoj žetvi pšenice očekuju prosječan prinos od oko 6,2 tone po hektaru, uz dobru kvalitetu pšeničnog zrna, rekao je za Hinu direktor PIK-a Vinkovci Marijan Rubić.

Žetva pšenice, koja jesenas na poljima PIK-a Vinkovci zasijana na oko tisuću hektara, trebala je već započeti, ali su kiše koje su padale proteklih tjedana u Slavoniji odgodile početak žetve.

Pšenica je u dobrom stanju, izdržala je nalete vjetra i nije polegla pa možemo očekivati prosječan prinos u žetvi, a on unazad deset godina na poljima PIK-a Vinkovci iznosi 6,2 tone po hektaru, rekao je Rubić.

Ujedno očekuje kako će u ovogodišnjoj žetvi u istočnoj Slavoniji u silose PIK-a Vinkovci, ukupnog kapaciteta 86 tisuća tona, biti primljeno oko 45 tona žitarica.

To je nešto manje nego prošle godine, ali su ove godine i manje žetvene površine, zaključuje Rubić.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji pšenicom je jesenas zasijano oko 25 tisuća hektara, što je oko 6 tisuća hektara manje nego prošlih godina. Razlog su bile loše vremenske prilike i obilne kiše koje su prošle jeseni padale u istočnoj Slavoniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙