FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Županja: za početak žetve potrebna dva do tri sunčana dana

ŽUPANJA, 14. srpnja 2005. (Hina) - Na poljima u županjskoj Posavini,iako je već polovica srpnja, žetva pšenice praktički nije ni započela,dok je prijašnjih godina u ovo vrijeme već i završavala, rekao je zaHinu direktor Poljoprivredne zadruge Napredak Županja Marko Bačić.
ŽUPANJA, 14. srpnja 2005. (Hina) - Na poljima u županjskoj Posavini, iako je već polovica srpnja, žetva pšenice praktički nije ni započela, dok je prijašnjih godina u ovo vrijeme već i završavala, rekao je za Hinu direktor Poljoprivredne zadruge Napredak Županja Marko Bačić.

Prema njegovim riječima potrebna su najmanje dva do tri sunčana i topla dana kako bi se stvorili uvjeti za ulazak kombajna u polja.

Na nekim poljima, koja zbog obilnih padalina proteklih dana više sliči na polja riže nego na polja pšenice, trebati će za ulazak kombajna sačekati i do sedam sunčanih dana bez kiše, kaže Bačić dodajući kako je u suradnji sa kooperantima Poljoprivredna zadruga Napredak za ovu godinu ugovorila proizvodnju pšenice na oko 2.700 hektara.

"S obzirom da je riječ o seljačkoj proizvodnji računali smo na prosječan prinos od oko 4,5 tona po hektaru ali sada bojim se da neće biti ni toliko", kazao je je ocjenivši kako je pšenica, iako malo pocrnila od velike vlage, još uvijek u relativno dobrom stanju.

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda na području Gradišta nedaleko Županje u prvih 13 dana srpnja ove godine palo je oko 120 litara kiše na četvorni metar, dok je primjerice u istom razdoblju prošle godine količina padalina iznosila 8,5 litara po četvornom metru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙