FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 3. srpnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 15,30 sati
ZAGREB, 3. srpnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati

SLAVONSKI BROD - Članovi Upravnog odbora Hrvatskoga seljačkog saveza na sastanku u Slavonskome Brodu ocijenili su ponuđenu cijenu od 90 lipa za kilogram pšenice "smiješnom". Proizvođače su pozvali da žetvu obave do kraja, te da pšenicu i uljanu repicu predaju Državnom ravnateljstvu za robne zalihe. Nakon žetve u pregovorima s premijerom pokušat će se izboriti za cijenu pšenice od 1,10 kuna, uljane repice 1,50 kuna i poticaje koji su na razini poticaja u zemljama Europske unije. Ne uspiju li, najavljuju i prosvjede. Istaknuo je da će ovo biti prva žetva od samostalnosti Hrvatske u kojoj neće biti dovoljno pšenice jer je posijano između 110 i 115 tisuća hektara, s kojih se očekuje oko 500 tisuća tona uroda dok su potrebe Hrvatske je od 650 do 700 tisuća tona. rečeno je.

MAKARSKA/BAŠKA VODA - Tridesetšestogodišnji češki turist i njegovo dvoje djece, koji ljetuju u kampu u Baškome Polju, spašeni su u Bračkome kanalu, gdje su ih spasioci pronašli u malome gumenom čamcu. Policija i Lučka kapetanija u akciji spašavanja na moru već više od tri sata u Bračkome kanalu traže 18-godišnjeg Čeha smještenom u autokampu u Baškome Polju, koji se otisnuo na more na gumenom madracu. Na Makarskom primorju puše vrlo jaka bura, pa je od devet sati prekinut trajektni promet između Makarske i Sumartina na otoku Braču. Za sav je promet, po odluci Lučke kapetanije, zatvorena i makarska luka, što se inače rijetko događa čak i zimi. Zbog jake bure makarski su vatrogasci danas intervenirali pet puta. S gradskih su ulica uklonili borove koje je bura srušila, pri čemu je znatnije oštećen jedan osobni automobil.

ZAGREB - Na glavnim je prometnicama, od unutrašnjosti ka moru, kao i na Jadranskoj magistrali, promet pojačan, izvijestio je HAK, ističući da je do daljnjega je zatvorena državna cesta D111 na Šolti zbog požara. Zbog prometne nesreće zatvorena je dionica istočnog kraka Istarskog ipsilona čvor Cerovlje-čvor Ivoli, a do kraja očevida promet teče obilazno preko Pazina, izvijestio je nadalje HAK. Krajem dana očekuje se jači promet sa zastojima od mora prema unutrašnjosti. Slično će biti, s čekanjima na ukrcaj, u nekim trajektnim lukama - upozorava Hrvatski autoklub.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙