FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZUSSB zatražio prijam kod Sanadera

OSIJEK,6. srpnja 2005.(Hina) - Zajednica udruga seljaka Slavonije iBaranje (ZUSSB) uputila je danas predsjedniku Vlade Ivi Sanaderuzamolbu da hitno primi njezine predstavnike na razgovor jer, kakoističu, u punom jeku žetve još nije riješeno pitanje otkupa tržnihviškova ovogodišnjeg uroda pšenice.
OSIJEK,6. srpnja 2005.(Hina) - Zajednica udruga seljaka Slavonije i Baranje (ZUSSB) uputila je danas predsjedniku Vlade Ivi Sanaderu zamolbu da hitno primi njezine predstavnike na razgovor jer, kako ističu, u punom jeku žetve još nije riješeno pitanje otkupa tržnih viškova ovogodišnjeg uroda pšenice.

Predsjednik ZUSSB-a Antun Laslo u pismu premijera Sanadera moli za pomoć kako bi se pronašao način otkupa pšenice, koji bi cijenom i uvjetima zadovoljio proizvođače, otkupljivače i predstavnike mlinsko-pekarske industrije.

Laslo napominje da je ovogodišnja proizvodnja pšenice u Hrvatskoj "najmanja u zadnjih 15-ak godina" jer je, kako tvrdi, "zasijano samo 115-120.000 hektara, što bi uz prosječne prinose omogućilo proizvodnju od oko 500.000 tona pšenice, u čemu je udio pšenice s obiteljskih gospodarstava 200-250.000 tona".

"Na nekoliko zajedničkih sastanaka, u organizaciji Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva i Županijske komore u Osijeku nismo uskladili stajališta o zajedničkim uvjetima otkupa pšenice te Vas molimo da nas hitno primite, kako bi se to gospodarsko pitanje riješilo u Vašem kabinetu, a ne na cestama", ističe Laslo u pismu premijeru Ivi Sanaderu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙