FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slavonski Brod: o otkupnoj cijeni pšenice

SLAVONSKI BROD, 8. srpnja 2005. (Hina) - Predstavnik Ministarstvapoljoprivrede rekao je danas u Slavonskom Brodu kako se još činenapori da se utvrdi viša otkupna cijena pšenice, te da će se modelotkupa znati nakon današnje sjednice Vlade.
SLAVONSKI BROD, 8. srpnja 2005. (Hina) - Predstavnik Ministarstva poljoprivrede rekao je danas u Slavonskom Brodu kako se još čine napori da se utvrdi viša otkupna cijena pšenice, te da će se model otkupa znati nakon današnje sjednice Vlade.

"Još činimo određene napore da se cijena pšenice definira na višoj razini", rekao je pomoćnik ministra poljoprivrede Stjepan Mikolčić na sastanku sa sudionicima žetve s područja Brodsko-posavske županije u Slavonskome Brodu.

Mikolčić je rekao kako će konačan model otkupa pšenice ovogodišnjeg roda biti poznat nakon današnje sjednice Vlade.

Prema sadašnjem prijedlogu proizvođači bi za pšenicu standardne kvalitete trebali dobiti 90 lipa po kilograma i poticaje u punom iznosu.

Inače, na području Brodsko-posavske županije pšenicom je zasijano oko 10.000 hektara, a očekuje se kako će prinos biti manji od 4,2 tone po hektaru što je prosjek zadnje četiri godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙