FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 9. srpnja 2005. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti izHrvatske do 12,30 sati:
ZAGREB, 9. srpnja 2005. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati:

ŽUPANJA - U okviru projekta očuvanja kulturne baštine "Kruh naš svagdašnji, žetva i vršidba u prošlosti" koji je prije nekoliko godina pokrenula Turistička zajednica grada Županje, na imanju obitelji Ilije Bošnjaka iz Županje danas su prikazani stari slavonski žetveni običaji. U žetvi i vršidbi na starinski način, kao i vožnji zaprežnim kolima po poljskim putovima (lenijama) tijekom cijeloga dana mogu sudjelovati posjetitelji, a događaju nazoči i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković. U razgovoru s novinarima, ministar Čobanković ocijenio je realnom ovogodišnju cijenu pšenice.

ZAGREB - Na području zagrebačke policijske uprave u proteklih 24 sata počinjeno je 56 kaznenih djela, među kojima pokušaj ubojstva, pet razbojstava, dva slučaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda, tri drske i 29 ostalih krađa, a dovršena je i kriminalistička obrada nad dvojicom cestovnih razbojnika. Policija je dovršila kriminalističku obradu nad dvojicom cestovnih razbojnika, državljana Srbije i Crne Gore albanske narodnosti, koji su na autocesti Zagreb-Bregana presretali vozila, uglavnom stranaca, signalizirajući im kvar i potom uz prijetnju pištoljem ili koristeći njihovu nepažnju otimali novac, mobitele i kreditne kartice.

ZAGREB - Pred tunelom Sv. Rok kolona vozila u smjeru mora duga je oko 11 kilometara, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK). Kroz tunel Mala kapela ponovno se vozi dvosmjerno. U Brinju kolona automobila prema sjeveru duža je od 2 kilometra. Ta se kolona stvorila dok se kroz tunel Mala kapela zbog jutrošnjih gužvi ka moru vozilo jednosmjerno prema jugu, pa su se vozila u smjeru sjevera isključivala s autoceste u čvoru Brinje. Na većini graničnih prijelaza gust je putnički promet na ulasku u Hrvatsku. Na Bajakovu, na izlasku iz zemlje, kolona osobnih vozila duga je oko 4 kilometra, a teretnih oko 3 kilometra.

PODGORAČ/ZAGREB - Noćašnja kiša uzrokovala je probleme na našičkom području, u kojem je od sinoć palo 47 litara kiše po četvornome metru, a najviše je štete u Osječko-baranjskoj županiji napravila u općini Podgorač. U samom naselju Podgorač voda je preplavila više od 40 obiteljskih kuća i imanja, a najkritičnije je u Ulici kralja Tomislava i Matije Gupca. Preplavljivanja je bilo i u naseljima Bijela Loza i Budimci, a nešto manje u Razbojištu i Ostrošincima.

PULA - Pulska Lučka kapetanija priopćila je jutros da je provjerom sinoćnje dojave da je u moru kod Pule uočen morski pas ili dupin, utvrđeno da se radilo o dva dupina. Sinoć u 19.55 sati zaprimljena je obavijest da je na potezu između rta Veruda i AC Stoja (Pula) s kopna uočen u moru na udaljenosti oko 100 metara dupin ili morski pas. U izvid tog akavtorija omah je upućena brodica Lučke kapetanije Pula. Djelatnici Kapetanije i MUP-a našli su samo dva dupina u igri nedaleko lukobrana luke Pula.

PULA - Šest je osoba ozlijeđeno, od kojih dvije teže, u prometnoj nesreći jutros u 7.45 sati na županijskoj cesti Vodnjan-Bale, izvjestila je istarska policija. Prema policijskim saznanjima, nesreća se dogodila kada je vozač jednog kombija iz za sada još neutvrđenih razloga prešao na lijevu stranu ceste i frontalno se sudario s drugim kombijem koji je dolazio iz suprotnog smjera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙