FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 4. srpnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do4,30 sati
ZAGREB, 4. srpnja 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB - Odbor za turizam Hrvatskog sabora održat će proširenu sjednicu na temu "Konkurentnost hrvatskog nautičkog turizma na međunarodnom tržištu, potrebe i mogućnosti daljnjeg razvoja i pravne, monetarno kredite i druge pretpostavke za ostvarivanje tog razvoja". Među ostalim, na sjednici će tako biti riječi o potencijalima hrvatskog nautičkog turizma, iznajmljivanju plovila (čarter), nautičkim perspektivama i sl.

ZAGREB - Ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt i britanski veleposlanik Sir John Ramsden predstavit će danas projekt potpore modernizaciji rada Pravosudne akademije. Riječ je o projektu "Podrška modernizaciji rada Pravosudne akademije te daljnja potpora edukaciji sudaca u Republici Hrvatskoj" koji je financiran iz fonda Ministarstva vanjskih poslova Ujedinjenoga kraljevstva pod nazivom "Global Opportunities Fund", a trajat će od srpnja 2005. do lipnja 2006. Cilj projekta je pružanje potpore Pravosudnoj akademiji u postizanju europskih standarda rada Akademije kako bi se što bolje i kvalitetnije podupro programa edukacije mreže sudaca u Republici Hrvatskoj.

ZAGREB - Nacionalno vijeće za konkurentnost predstavit će novo "godišnje izvješće o konkurentnosti Hrvatske 2004.". Tim se izvješćem svake dvije godine uspoređuje i ocjenjuje globalna konkurentnost Hrvatske temeljem brojnih ekonomskih pokazatelja. Predstavnici Vijeća na predstavljanju izvješća istaknut će najvažnije promjene i probleme konkurentnosti za Hrvatsku u zadnje dvije godine te iznijeti prijedloge prioriteta za poboljšanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva. Kako je najavljeno, potpredsjednik Vlade Damir Polančec trebao bi iznijeti i mišljenje izvršne vlasti o nalazima Izvješća.

OTOČEC NA KRKI - Hrvatski ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta održat će s ministrom prometa Republike Slovenije Janezom Božičem sastanak na kojem će biti riječi o problematici na području međunarodnog cestovnog prijevoza, komunikaciji preko rijeke Mure kod Hotiza, izgradnji zajedničkog mosta na Muri ili Kupi te izgradnji autocesta u Sloveniji. Po završetku sastanka predviđene su izjave za novinare dvaju ministara.

ZAGREB - Bošnjačka nacionalna zajednica Hrvatske danas će na konferenciji za novinare izvijestiti o manifestaciji "Sjećanje na Srebrenicu 1995.-2005." koju su u povodu obilježavanja 10 godina od srebreničke tragedije, organizirale bošnjačke udruge u Republici Hrvatskoj, a održat će se od 4. do 11. srpnja.

SLAVONSKI BROD - Članovi Upravnog odbora Hrvatskoga seljačkog saveza na sastanku u Slavonskome Brodu ocijenili su ponuđenu cijenu od 90 lipa za kilogram pšenice "smiješnom". Proizvođače su pozvali da žetvu, koja teče u vrlo nepovoljnim vremenskim prilikama, obave do kraja te da pšenicu i uljanu repicu predaju Državnom ravnateljstvu za robne zalihe. Nakon žetve u pregovorima s premijerom pokušat će se izboriti za cijenu pšenice od 1,10 kuna, uljane repice 1,50 kuna i poticaje koji su na razini poticaja u zemljama Europske unije. Ne uspiju li, najavljuju i prosvjede.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙