FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zaton: Predstavljene "Hrvatske svjetske igre - Zadar 2006."

ZATON, 13. srpnja 2005. (Hina) - U turističkom naselju Zaton kod Zadradanas je javnosti predstavljen projekt "Hrvatske svjetske igre - Zadar2006." koji će organizirati Hrvatski svjetski kongres.
ZATON, 13. srpnja 2005. (Hina) - U turističkom naselju Zaton kod Zadra danas je javnosti predstavljen projekt "Hrvatske svjetske igre - Zadar 2006." koji će organizirati Hrvatski svjetski kongres.

Ravnatelj Hrvatskih svjetskih igara Jure Strika rekao je na konferenciji za novinare da je riječ o prvoj svehrvatskoj olimpijadi koja će biti održana sljedećeg ljeta na području grada Zadra i Zadarske županije u razdoblju od 15. do 21. srpnja.

Na tim će igrama sudjelovati više od tisuću sportaša iz 30-ak zemalja u kojima žive Hrvati, a predviđena su natjecanja u 15-ak ljetnih disciplina, rekao je Strika i dodao da je već dosad prijavljeno nekoliko stotina sportaša.

Pokrovitelji "Hrvatskih svjetskih igara - Zadar 2006." su hrvatska Vlada, grad Zadar, Zadarska županija, Zadarska nadbiskupija i Hrvatski olimpijski odbor.

Hrvatski svjetski kongres utemeljen je 1993. godine u Zagrebu i, kao krovna hrvatska iseljenička udruga, objedinjuje 30-ak iseljeničkih kongresa iz 30-ak država svijeta u kojima hrvatski iseljenici žive u znatnom broju. To je neprofitna, nevladina i nestranačka organizacija koja okuplja i povezuje hrvatske iseljeničke udruge i ustanove izvan domovine s ciljem što uspješnijeg zajedničkog djelovanja za interese domovine i izvandomovinstva, rekao je Strika na današnjoj konferenciji za novinare u turističkom naselju Zaton kod Zadra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙