FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josip Čop glavni tajnik HOO-a - šira verzija

ZAGREB, 17. lipnja 2005. (Hina) - Josip Čop imenovan je za novogaglavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora, odlučeno je na 13.sjednici Vijeća HOO-a.
ZAGREB, 17. lipnja 2005. (Hina) - Josip Čop imenovan je za novoga glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora, odlučeno je na 13. sjednici Vijeća HOO-a.

Čop, koji je do sada obnašao dužnost v.d. glavnog tajnika, je izabran jednoglasnom odlukom u konkurenciji četiri protukandidata, od čega se jedan nije pojavio na razgovoru sa Komisijom, a jedan kandidat nije imao hrvatsko državljanstvo.

Josip Čop je dugogodišnjim uspješnim radom u sportu dokazao da je pravi izbor za glavnoga tajnika, kazao je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, dodavši kako je Čop u potpunosti zadovoljavao sve kriterije postavljene javnim natječajem raspisanim u svibnju ove godine.

Vijeće je usvojilo i prijedlog o sastavu sportske delegacije za XV Mediteranske igre u Almeriji od 24. lipnja do 3. srpnja, koja će ukupno brojiti 320 osoba, od čega 205 sportaša. Jednoglasnom odlukom Vijeća izabran je i hrvatski stjegonoša na svečanosti otvaranja Igara, a to će biti nositelj srebrne olimpijske medalje veslač Nikša Skelin.

Braća Skelin mogu biti zadovoljni i sa još jednom odlukom Vijeća HOO-a, kojom će se prihod od prodaje četiri automobila HOO-a u ukupnom iznosu od 216.000 kuna financirati dvije trećine troškova za kupnju novoga čamca za naš srebrni olimpijski dvojac. Slijedom sponzorskoga ugovora sa Volkswagenom, odlučili smo se prodaju dosadašnjih vozila, pa od danas HOO nema vozila u svojem vlasništvu, a našim proslavljenim veslačima omogućit će se kupnja čamca s kojim će postizati vrhunske rezultate, kazao je Mateša.

Prezentaciju nastupa hrvatskih sportaša upriličio je šef Misije HOO-a u Almeriji Damir Šegota, koji je izrazio zadovoljstvo odrađenim pripremama za najveću multisportsku manifestaciju ove godine. Pazili smo i na najsitnije detalje, a poučeni iskustvom sa prošlih Igara u Tunisu 2001., kada su trojica hrvatskih sportaša bila pozitivna na doping-kontroli, sve hrvatske sportaše-mediterance smo testirali, kazao je Šegota, kazavši da je i 90 posto sportaša prošlo obvezni zdrastveni pregled. On je dodao kako će Almeria, u kojoj će Hrvatska imati predstavnike u 25 sportova, zapravo svima osim nogometa, biti pravi filtar za Olimpijske igre u Ateni, a deseteročlana misija, sedam liječnika, 13 fizioterapeuta i jedan nutricionist brinut će se o svim potrebama hrvatske reprezentacije u Španjolskoj.

Očekujem da se premaši ukupan broj od 19 medalja sa prošlih Igara u Tunisu, no teško ćemo dostići brojku od 37 medalja iz Barija, kazao je Šegota. Posebni mediteranski atache hrvatske reprezentacije na MI u Almeriji bit će službenica hrvatskog veleposlanstva u Španjolskoj Martina Goldoni.

Članovi Vijeća na čelu sa predsjednikom Matešom na zagrebačkome su Jarunu potom nazočili svečanoj promociji službene sportske opreme HOO-a, koju će prvi nositi sportaši na MI u Almeriji. Po prvi puta u povijesti, a zbog brojnih upita zainteresiranih, odlučili smo napraviti "brand" od službene opreme HOO-a koja će se odsad moći i kupiti, kazao je Mateša. Na javnom natječaju posao opremanja HOO-a dobila je tvrtka Magma, u čijim će se prodavaonicama u posebnom "Olimpijskom kutku" ta sportska oprema moći i kupiti, a HOO će od svakog prodanog artikla dobiti 19 posto od cijene, izjavio je predsjednik Mateša.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙