FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kranjčar: U Australiji smo vidjeli nove potencijalne reprezentativce

ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - "Posjet izaslanstva Hrvatskognogometnog saveza (HNS) Australiji od 23. lipnja do 7. srpnja bio jepun emocija, ali i koristan, jer smo među mladim igračima, potomcimanaših iseljenika, vidjeli nasljednike Didulice, Šerića, Šimunića,Skoke i Viduke", rekao je danas na prigodnoj konferenciji za novinstvoizbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Kranjčar.
ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - "Posjet izaslanstva Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Australiji od 23. lipnja do 7. srpnja bio je pun emocija, ali i koristan, jer smo među mladim igračima, potomcima naših iseljenika, vidjeli nasljednike Didulice, Šerića, Šimunića, Skoke i Viduke", rekao je danas na prigodnoj konferenciji za novinstvo izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Kranjčar.

Naš izbornik je sa svojim pomoćnikom Tomislavom Ivkovićem i glasnogovornikom HNS-a Ivanom Rotimom dva tjedna boravio prvenstveno u posjetima klubovima naših iseljenika Sydney Unitedu i Melboirne Knightsima, ali i nogometnim savezima država Victoria i Novi Južni Wales, kao i Australskom nogometnom savezu.

"S čelnicima Australskog saveza ponovno smo razgovarali o mogućnosti odigravanja prijateljske utakmice između Australije i Hrvatske u Londonu. Ta utakmica već je trebala biti odigrana, ali nam se nisu poklapali termini. I datum te eventualne utakmice umnogome će ovisiti o tome hoće li Australija uspjeti izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. godine", rekao je Kranjčar.

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić istaknuo je značaj kontakata s klubovima u kojima igraju djeca naših iseljenika jer je pravovremeno otkrivanje mladih talenata i uvrštavanje u rad mlađih selekcija preduvjet da ti igrači kasnije zaigraju za seniorsku nogometnu reprezentaciju.

Srebrić je najavio da će se 2007. godine održati i Svjetsko prvenstvo klubova iz hrvatske dijaspore na kojem će Australiju predstavljati dva najbolja kluba iz kvalifikacija koje će se na Petom kontinentu održati ove i sljedeće godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙