FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela Sveučilišna škola hrvatskog jezika

ZAGREB, 27. lipnja 2005. (Hina) - U organizaciji Rektorata Sveučilištau Zagrebu, Hrvatske matice iseljenika i Učeničkog doma Željezničketehničke škole danas je počela s radom Sveučilišna škola hrvatskogjezika i kulture koju će u idućih mjesec dana pohađati četrdesetakpolaznika iz 12 zemalja.
ZAGREB, 27. lipnja 2005. (Hina) - U organizaciji Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatske matice iseljenika i Učeničkog doma Željezničke tehničke škole danas je počela s radom Sveučilišna škola hrvatskog jezika i kulture koju će u idućih mjesec dana pohađati četrdesetak polaznika iz 12 zemalja.

Škola je namijenjena mladeži hrvatskog podrijetla i drugim studentima koji žele upoznati Hrvatsku i naučiti ili usavršiti hrvatski jezik. Ove godine sudjeluju 44 studenta iz Francuske, Italije, Austrije, Engleske, Švicarske, Češke, Ukrajine, Slovenije, Japana, Kanade, SAD-a i Australije.

Akademski program jezične nastave obuhvaća 110 školskih sati nastave, a obuhvaća tri razine - početno, srednje i napredno znanje hrvatskog jezika.

Sastavni djelovi škole bit će predavanja o hrvatskog kulturi i povijesti te obilazak muzeja, galerija, kazališta i drugih kulturnih ustanova i događanja. Tijekom boravka u Hrvatskoj studenti će imati i studijske izlete u Hrvatsko zagorje i na Plitvička jezera.

Na današnjem otvorenju škole u Rektoratu Sveučilišta polaznike su pozdravili prorektorica za međunarodnu suradnju Vlasta Vizek Vidović, zamjenik ravnatelja Hrvatske matice iseljenika Domagoj Ante Petrić i direktorica škole Zrinka Jelaska.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙