FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 8. srpnja 2005.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:
ZAGREB, 8. srpnja 2005.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

LIGNANO

Hrvatska ženska kadetska odbojkaška reprezentacija osvojila je drugo mjesto na osmom Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF), što je u petak završio u Lignanu. Hrvatske odbojkašice su u finalnom dvoboju odigranom u gradiću San Giorgio di Nogaro nakon skoro dva sata igre izgubile od reprezentacije Italije 2:3 (18:25, 17:25, 25:22, 25:18, 10:15).

LUZERN/ZAGREB

Hrvatski dvojac bez kormilara Nikša i Siniša Skelin plasirao se kao prvi u skupini u polufinale posljednje regate Svjetskog kupa u Luzernu. Braća Skelin su u konkurenciji kanadskog, brazilskog i litvanskog čamca doveslali do prvog mjesta koje izravno vodi u polufinale. Iako su olimpijski doprvaci stazu odveslali (7:07.89 minuta) sporije od ostala dva pobjednika po skupinama, štedjeli su snagu budući da su drugoplasirani Kanađani zaostali više od tri sekunde. U subotu su na programu polufinala, a Skelini će veslati u drugoj skupini zajedno sa Britancima, Litvancima, Francuzima, Nijemcima i Čileancima.

ZAGREB

"Posjet izaslanstva Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Australiji od 23. lipnja do 7. srpnja bio je pun emocija, ali i koristan, jer smo među mladim igračima, potomcima naših iseljenika, vidjeli nasljednike Didulice, Šerića, Šimunića, Skoke i Viduke", rekao je danas na prigodnoj konferenciji za novinstvo izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Kranjčar.

Naš izbornik je sa svojim pomoćnikom Tomislavom Ivkovićem i glasnogovornikom HNS-a Ivanom Rotimom dva tjedna boravio prvenstveno u posjetima klubovima naših iseljenika Sydney Unitedu i Melboirne Knightsima, ali i nogometnim savezima država Victoria i Novi Južni Wales, kao i Australskom nogometnom savezu."S čelnicima Australskog saveza ponovno smo razgovarali o mogućnosti odigravanja prijateljske utakmice između Australije i Hrvatske u Londonu. Ta utakmica već je trebala biti odigrana, ali nam se nisu poklapali termini. I datum te eventualne utakmice umnogome će ovisiti o tome hoće li Australija uspjeti izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. godine", rekao je Kranjčar.

SINGAPUR

Na Ljetnim olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu u službenom programu naći će se 26 sportova, a ne 28 koliko ih je bilo u Ateni 2004. i koliko će ih biti u Pekingu 2008.Članovi Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) ranije u petak su iz olimpijskog programa izbacili bejzbol i softbol, a u nastavku zasjedanja odbacili su i zahtjeve golfa, skvoša, karatea, ragbija sedam i rolanja za ulazak u olimpijsku obitelj.Članovi MOO-a su u uži izbor za uvrštenje na OI izabrali skvoš i karate, ali niti ta dva sporta nisu uspjela dobiti dovoljan broj glasova.Inače, MOO je 2002. godine oganičio broj sportova na Igrama na 28, broj kompleta medalja na 301, a broj sportaša na 10.500.Bejzbol i softbol su prvi sportovi izbačeni s Olimpijskih igara od 1936. kada je izbačen polo.

KARLSRUHE

Australski biciklist Robbie McEwen pobjednik je sedme etape Tour de Francea, vožene u dužini od 228.5 kilometara od Lunevillea do njemačkog Karlsruhea. McEwen je bio prošlogodišnji sprinterski pobjednik Toura, a sada je do prve etapne pobjede došao, naravno, u sprinterskoj završnici nakon 5 sati i 03:45 minuta sa prosječnom brzinom od 45.14 kmh. Amerikanac Lance Armstrong je ušao u skupini vodećih i zadržao je čelnu poziciju na utrci sa 55 sekundi prednosti u odnosu na sunarodnjaka Georgea Hincapiea, dok je Kazahstanac Alekandar Vinokurov treći (1:04 minuta).Sljedeća, osma etapa u subotu donosi i prvi veći uspon na Touru.

ATENA

Skoro godinu dana nakon Olimpijskih igara grčka vlada namjerava iznajmiti privatnicima većinu sportskih objekata, od kojih su neki potpuno novi. Vlada je priopćila kako će u najam ili posebnu vrstu leasinga dati slalomsku stazu za divljevodaše na Helleniku, badmintonsku dvoranu i International Broadcasting Venue (IBC), veliki press-centar za TV i radio novinare pokraj Olimpijskoga stadiona. Kajakaška staza iznajmit će se na 12 godina i postat će tematski vodeni park, badmintonska dvorana pretvara se u kongresni centar, a za IBC centar su zainteresirane brojne lokalne TV i radio postaje.

LONDON

Španjolac Pedro de la Rosa u McLaren-Mercedesu bio je najbrži na oba slobodna treninga u petak pred nedjeljnu F1 Veliku nagradu Velike Britanije na stazi u Silverstoneu. Drugo najbrže vrijeme imao je Brazilac Ricardo Zonta u Toyoti, a treće Britanac Jenson Button u BAR-Hondi. Vodeći u ukupnom poretku Španjolac Fernando Alonso (Renault) imao je sedmo vrijeme, a svjetski prvak Michael Schumacher deseto. Zbog terorističkih napada na London sve zastave su na trkalištu na pola koplja, a mjere sigurnosti su bile dosad neviđene u F1, pregledavali su se čak i bolidi.

RIM

Vlasnik Chelsea Roman Abramovič ponudio je Barceloni čak 120 milijuna eura za brazilsku superzvijezdu Ronaldinho, tvrdi talijanski list Corriere dello sport. Prema istom listu ruski je je tajkun samom igraču ponudio ugovor na devet godina sa ukupnom plaćom od nevjerovatnih 140 milijuna eura. Ronaldinho (25) je u Barcelonu došao 2003., a ugovorom je vezan sve do 2010. Ukoliko su navodi talijanskog lista točni to je najveća ponuda za jednoga igrača u povijesti nogometa. Dosad je najveći transfer bio onaj iz 2001. kada je Zinédine Zidane prelazio iz Juventusa u Real Madrid za ukupno 76 milijuna eura.

ZAGREB

Pregled teniskih turnira:

ATP Baastad, četvrtfinale:

Jiri Vanek (Češ) - Oscar Hernandez (Špa) 6-4, 6-2

3-Tommy Robredo (Špa) - 6-Mihail Južni (Rus) 3-6, 6-4, 6-3

Raphael Nadal (Špa/1) - Juan Carlos Ferrero (Špa) 6-3, 6-3

ATP GSTAAD, četvrtfinale:

Gaston Gaudio (ARG/2) - Andreas Seppi (ITA) 6-4, 1-6, 7-6 (7/5)

Nicolas Massu (Čile/7) - Luis Horna (PERU) 6-4, 6-4

Stanislas Wawrinka (Švi) - Frantisek Čermak (Češ) 6-4, 7-6 (5)

Razvan Sabau (Rum) - Potito Starace (Ita) 0-6, 7-5, 7-5

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙