FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tržište pohrane podataka lani vrijedilo 50,64 milijuna dolara

ZAGREB, 19. svibnja 2005. (Hina) - Ukupna vrijednost domaćeg tržišta zapohranu podataka (storage) lani je iznosila 50,64 milijuna američkihdolara, pokazuju preliminarni podaci međunarodne analitičke IDCpredstavljeni na četvrtoj po redu konferenciji nazvanoj "IDC StorageRoad Show CEE 2005", koja je danas održana u Zagrebu.
ZAGREB, 19. svibnja 2005. (Hina) - Ukupna vrijednost domaćeg tržišta za pohranu podataka (storage) lani je iznosila 50,64 milijuna američkih dolara, pokazuju preliminarni podaci međunarodne analitičke IDC predstavljeni na četvrtoj po redu konferenciji nazvanoj "IDC Storage Road Show CEE 2005", koja je danas održana u Zagrebu.

Vrijednost isporuka hardvera za pohranu podataka prošle je godine iznosila oko 40 milijuna dolara, a kapacitet isporučene opreme porastao je za čak 74 posto dosegnuvši 1.000 TB, kazano je.

Prema podacima IDC-a, u posljednje četiri godine hrvatsko tržište rješenja za pohranu podataka zabilježilo je prosječan godišnji rast od 32 posto.

Direktor regionalne podružnice IDC Adriatics Boris Žitnik rekao je da su ključni kupci rješenja za pohranu podataka u sektorima u kojima je tržišna utakmica najizraženija i koji imaju potrebe za pohranom ogromnog broja podataka, kao što su banke, pružatelji telekom usluga, maloprodajni lanci i državna administracija.

Naglasio je da domaće tvrtke osjećaju sve veću potrebu za velikim diskovnim kapacitetima namijenjenim složenim sustavima za poslovno upravljanje (ERP), za upravljanje klijentima (CRM), te onima za poslovnu inteligenciju (BI).

U suvremenom poslovanju količina podataka bilježi eksponencijalan rast i tvrtke stalno moraju nadograđivati vlastite sustave za pohranu podataka, rečeno je.

Slijedom toga i usporedo s približavanjem Europskoj uniji, hrvatska će poduzeća morati podići svoju konkurentnost, a proces privatizacije i konsolidacija, kao i rast malog i srednjeg poduzetništva dat će dodatni poticaj rastu potreba za pohranom podataka, smatraju stručnjaci IDC-a.

Uz to, rast potrebe za dodatnim kapacitetom za pohranu podataka u Hrvatskoj bit će potaknut u državnom i javnom sektoru uz provođenje programa e-Hrvatska, te približavanjem EU i NATO-u.

U IDC-u smatraju da će zbog tih razloga potražnja domaćeg gospodarstva i javnog sektora za rješenjima za pohranu podataka i dalje snažno rasti u idućim godinama. Nove tehnologije koje se pojavljuju na domaćem tržištu samo bi još mogle dodatno potaknuti rast tog segmenta tržišta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙