FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

WinDays 2005: predstavljena nova rješenja za HZZ i lokalnu upravu

ZAGREB/OPATIJA, 27. travnja 2005. (Hina)-Javni servis kojim Hrvatskizavod za zapošljavanje (HZZ) otvara mogućnost pružanja boljih uslugasvojim korisnicima te nova Microsoftova mreža za zajedničko korištenjei razmjenu e-rješenja za lokalnu upravu i samoupravu, predstavljeni sudanas u sklopu konferencije Microsoft WinDays 2005.
ZAGREB/OPATIJA, 27. travnja 2005. (Hina)-Javni servis kojim Hrvatski zavod za zapošljavanje (HZZ) otvara mogućnost pružanja boljih usluga svojim korisnicima te nova Microsoftova mreža za zajedničko korištenje i razmjenu e-rješenja za lokalnu upravu i samoupravu, predstavljeni su danas u sklopu konferencije Microsoft WinDays 2005.

Javni servis HZZ-a razvila je zagrebačka info tvrtka IN2 koristeći Microsoftove tehnologije, a u sklopu informacijskog sustava HZZ-a.

Rukovoditelj Odjela HZZ-a za razvoj i aplikacijsku podršku Anđelin Ivić je istaknuo da se servisom želi unaprijediti kvaliteta usluga koje pružaju nezaposlenim i tražiteljima posla, kao i poslodavcima i drugima koji trebaju informacije od Zavoda. Time očekuje i povećanje HZZ-ovog u posredovanju pri traženju posla, dodavši da servis funkcionira po principu "One-Stop-Shopa" (sve na jednom mjestu), čime se nezaposlenim i tražiteljima posla omogućuje pretraživanje podataka o slobodnim radnim mjestima, kandidiranje za posao te unos i pohranu svojih životopisa.

S druge strane poslodavci će moći pretraživati baze nezaposlenih i tražitelja posle te unositi podatke o svojim potrebama.

Novi se informacijski sustav HZZ-a razvija od 2001., a implementiran je u 21 područnoj službi i 100-ak ispostava HZZ-a na području cijele države. Sustav ima 750 primarnih korisnika, a ovim se servisom otvara za dodatnih 500.000 sekundarnih korisnika.

Microsoftova mreža za zajedničko korištenje i razmjenu e-rješenja za lokalnu upravu i samoupravu tzv. SSN-Solution Sharing Network ima za cilj, rečeno je, izgradnju katalogiziranog skladišta znanja te smanjenje troškova i skraćivanja vremena za razvoj učinkovitih rješenja za državnu upravu.

Mrežu osim uprave mogu koristiti i akademske ustanove kako bi potpomogle obrazovanje i istraživanja vezana uz razvoj aplikacija. Svi se materijali i intelektualno vlasništvo unutar mreže razmjenjuju potpuno besplatno, na dobrovoljnoj osnovi.

Direktor Microsofta Hrvatska Davor Majetić je kazao da su tu mrežu razvili u suradnji sa Središnjim državnim uredom za e-Hrvatsku i Središnjim državnim uredom za upravu.

Konferencija WinDays 2005. održava se do 29. travnja u Opatiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙