FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministarstvo znanosti pokreće informatičku izobrazbu zaposlenika u školstvu

ZAGREB, 4. svibnja 2005. (Hina) - Ministarstvo znanosti, obrazovanja išporta omogućit će sustavnu informatičku izobrazbu zaposlenicima uškolstvu kako bi stekli europsku računalnu diplomu ECDL - EuropeanComputer Driving Licence.
ZAGREB, 4. svibnja 2005. (Hina) - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa omogućit će sustavnu informatičku izobrazbu zaposlenicima u školstvu kako bi stekli europsku računalnu diplomu ECDL - European Computer Driving Licence.

Izobrazbu će prvo proći nastavnici informatike koji će nakon stjecanja europske računalne diplome polagati ispit za "statusa ovlaštenih ispitivača za ECDL-a", izvijestilo je danas Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

Ti ispitivači provodit će izobrazbu ostalih zaposlenika u 1.400 standardiziranih računalnih učionica u osnovnim i srednjim školama na području države.

Uz nastavnike i zaposlenike u školstvu, izobrazbu mogu pohađati i ostali zaposlenici u državnoj upravi. Nakon završene izobrazbe, pristupa se polaganju ispita u ovlaštenim ispitnim centrima. Po europskim iskustvima, očekuje se da će se izobrazba provoditi 3 do 4 godine, a troškove će snositi Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙