FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena informatička konferencija "SAPPHIRE 05"

KOPENHAGEN, 26. travnja 2005. (Hina) - Poslovna informatičkakonferencija "SAPPHIRE 05", koja je otvorena danas u Kopenhagenu,okupila je oko 5000 sudionika, korisnika, potencijalnih korisnika, partnera i zaposlenika tvrtke SAP.
KOPENHAGEN, 26. travnja 2005. (Hina) - Poslovna informatička konferencija "SAPPHIRE 05", koja je otvorena danas u Kopenhagenu, okupila je oko 5000 sudionika, korisnika, potencijalnih korisnika, partnera i zaposlenika tvrtke SAP.

Na trodnevnoj konferenciji, koju je otvorio predsjednik Upravnog odbora i direktor tvrtke SAP Henning Kagermann, bit će riječi o strategiji daljnjeg razvoja, novim informatičkim rješenjima, kao i poslovnim planovima te tvrtke, s regionalnim naglascima, uključujući i Hrvatsku.

Kagermann je ocijenio da Lisabonska agenda, koja predviđa da EU do 2010. postane najkonkurentnije društvo svijeta, ni nakon pet godina nije počela ostvarivati svoje ciljeve. Smatra da informatičko-komunikacijska tehnologija (IT) u budućnosti neće imati samo ulogu u produktivnosti, već će postati strateško oružje za postizanje konkurentnosti.

SAP je objavio i prvi zajednički proizvod s Microsoftom, imena Mendocino, koji povezuje Microsoft Office i mySAP poslovnu platformu, globalno partnerstvo sa njemackim Siemensom u području softvera za zdravstvenu skrb, proširenje partnerstva sa IBM-om na području baze podataka DB2, te lansiranje na tržište 100 industrijskih specifičnih analitičkih aplikacija.

SAP je lani imao ukupne prihode od 7,5 milijardi eura, pri čemu je dobit iznosila 1,3 milijarde eura. Ukupno imaju 24.500 korisnika u 120 zemalja svijeta.

SAP Hrvatska je u 2004. ostvarila 28 milijuna kuna prihoda, što su 13 posto veći prihodi nego godinu prije. Tvrde kako drže vodeću poziciju na hrvatskom tržištu poslovnog softvera sa 25 posto tržišnog udjela.

SAP-ovi prihodi u EMEA regiji, u kojoj je Hrvatska, rasli su u prvom kvartalu 2005. devet posto i dosegnuli 434 milijuna eura, rečeno je danas u Kopenhagenu.

Na konferenciji je i 30-ak sudionika iz Hrvatske.

Državni tajnik Središnjeg ureda za e-Hrvatsku Miroslav Kovačić prenio je članu uprave SAP-a zaduženom za javni sektor Leu Aphotekeru želju hrvatske Vlade da se u Hrvatskoj otvori SAP-ov razvojni centar, o čemu će razgovori biti nastavljeni.

Bilo je riječi, kazao je novinarima Kovačić, i o pregovorima između SAP-a i Vlade o prvom okvirnom ugovoru za licence softvera i konzultantske usluge, budući da je SAP prisutan u nekim državnim institucijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙