FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAPPHIRE 05: informatičkom tehnologijom jača se konkurentnost

KOPENHAGEN, 28. travnja 2005. (Hina) - Europska poslovna informatičkakonferencija tvrtke SAP završila je danas u Kopenhagenu, a jedna odporuka skupa je da u budućnosti informatičko-komunikacijskatehnologija (IT) neće samo imati ulogu omogućavanja produktivnosti,već će postati strateško oružje za postizanje konkurentnosti.
KOPENHAGEN, 28. travnja 2005. (Hina) - Europska poslovna informatička konferencija tvrtke SAP završila je danas u Kopenhagenu, a jedna od poruka skupa je da u budućnosti informatičko-komunikacijska tehnologija (IT) neće samo imati ulogu omogućavanja produktivnosti, već će postati strateško oružje za postizanje konkurentnosti.

Na konferenciji, koja je okupila više od pet tisuća sudionika - od korisnika SAP-ovih informatičkih rješenja do tvrtki partnera, sudjelovalo je i 30-ak sudionika iz Hrvatske.

Direktor SAP-a Hrvatska Igor Dropulić istaknuo je zadovoljstvo što su, među brojnim drugim susretima, organizirali sastanke predstavnika hrvatskih državnih tijela sa čelnim ljudima SAP-a, što tumači važnošću javnog sektora za SAP.

Državni tajnik Središnjeg ureda za e-Hrvatsku Miroslav Kovačić razgovarao je sa članom uprave SAP-a zaduženom za javni sektor Leom Apothekerom o želji hrvatske Vlade da se u Hrvatskoj otvori SAP-ov razvojni centar. Bilo je i riječi o prijedlogu prvog okvirnog ugovora za licence softvera i konzultantske usluge između SAP-a i Vlade, za koji Kovačić očekuje da će pregovori i njegovo proučavanje trajati od mjesec dana do dva mjeseca.

Od hrvatskih korisnika SAP-a na konferenciji su sudjelovali i predstavnici Ine, Fine, Ericssona Nikole Tesle, T-HT-a, Siemensa Hrvatska, predstavnici trtki partnera b4b, GBS-IT (Globalni poslovni servisi), Deloitte, S&T i još nekih.

U radu konferencije sudjelovao je i pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i športa za informacijsko društvo Dragan Schwarz, jer je Ministarstvo korisnik SAP-ovih rješenja.

Konferencija je bila zamišljena kao mjesto susreta SAP-ovih korisnika, potencijalnih korisnika i partnera, a na njoj se razgovaralo o SAP-ovim vizijama i strategijama daljnjeg razvoja, kao i o novim informatičkim rješenjima, gledano iz globalne perspektive ali i sa regionalnim naglascima, uključujući i Hrvatsku.

Ovogodišnja europska konferencija usmjerena je bila na inovativna rješenja iz SAP-a, koja pomažu tvrtkama u različitim industrijama da se prilagode promjenama na tržištu, razviju svoje poslovanje i postignu konkurentnu prednost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙