FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na MIPRO-u oko 1.000 sudionika

ZAGREB, 17. svibnja 2005. (Hina) - Međunarodni skup MIPRO 2005.posvećen informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji, elektronici imikrolektronici okupit će od 30. svibnja do 3. lipnja u Opatiji okotisuću sudionika, među kojima i stručnjake iz ukupno 29 zemalja,najavljeno je na današnjoj konferenciji organizatora skupa Hrvatskeudruge MIPRO.
ZAGREB, 17. svibnja 2005. (Hina) - Međunarodni skup MIPRO 2005. posvećen informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji, elektronici i mikrolektronici okupit će od 30. svibnja do 3. lipnja u Opatiji oko tisuću sudionika, među kojima i stručnjake iz ukupno 29 zemalja, najavljeno je na današnjoj konferenciji organizatora skupa Hrvatske udruge MIPRO.

Skup, 28. po redu, održava se pod nazivom "S MIPRO-om u društvo znanja" i bit će posvećen promoviranju novih svjetskih, ali i domaćih znanja i proizvoda najmodernijih tehnologija. Održat će se devet znanstvenih i stručnih savjetovanja/konferencija sa više od 200 referata, sedam seminara, sedam okruglih stolova, veći broj plenarnih tema, prezentacija i pozvanih predavanja u kojima će se nastojati pružiti realna slika stanja i pravaca razvoja modernih informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

Predsjednik udruge Rajko Pfaff kazao je da je riječ o najrenomiranijem skupu ove vrste u ovom dijelu regije, koji okuplja najznačajnije tvrtke iz područja informatike poput Ericssona Nikola Tesle, Siemensa, Hrvatske elektroprivrede i drugih.

Bit će riječi o izazovima razvoja hrvatskog telekomunikacijskog tržišta i približavanja EU, novoj informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji za posebne namjene, ICT novinarstvu u Hrvatskoj i niz drugih.

Istaknuto je da ICT dio Končara, u kojem su se opredijelili za razvoj vlastitog hardvera i softvera, ostvaruje godišnji promet od 200 milijuna kuna sa oko 200 zaposlenih.

Udio ICT tehnologije u Končarevim proizvodima raste, kaže predsjednik Uprave Darinko Bago.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙