FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijene nafte i dalje rastu

LONDON, 20. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte nastavile su usrijedu rasti, prekoračivši 52 dolara po barelu uslijed bojaznivezanih uz tempo rasta zaliha benzina u SAD-u.
LONDON, 20. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte nastavile su u srijedu rasti, prekoračivši 52 dolara po barelu uslijed bojazni vezanih uz tempo rasta zaliha benzina u SAD-u.

Barel sirove nafte poskupio je na američkom tržištu 29 centi na 52,28 dolara nakon što su cijene u utorak skočile čak 1,92 dolara po barelu, odnosno gotovo četiri posto. Na londonskom je tržištu barel poskupio 42 centa na 53,36 dolara.

"Bit je u tome da je tržišne pronašlo potporu za cijene od 50 dolara po barelu. U ovoj se fazi čini da je korekcija cijena naniže završena. Sada je žarište pozornosti usmjereno na izvješće američke vlade o zalihama", kazao je Keiichi Sano iz tokijskog Sumitomo Corp.

Cijene benzina porasle su zbog problema u američkim rafinerijama koji bi po mišljenju trgovaca mogli prouzročiti probleme u opskrbi uoči ljetne sezone vožnje.

Očekuje se da će tjedno izvješće američke vlade ponovno pokazati rast zaliha sirove nafte i benzina, što bi ponovno moglo potaknuti pad cijena, ističu trgovci.

Analitičari predviđaju da će zalihe sirove nafte u SAD-u porasti deseti tjedan zaredom, i to za oko 1,2 milijuna barela, dok bi zalihe benzina trebale u prosjeku porasti za samo 200 tisuća barela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙