FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cijene nafte ponovno snažno pale

LONDON, 15. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte nastavile su upetak padati nakon kratkotrajnog oporavka jer se smanjuju bojazni odmogućih nestašica.
LONDON, 15. travnja 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte nastavile su u petak padati nakon kratkotrajnog oporavka jer se smanjuju bojazni od mogućih nestašica.

Barel je na američkom tržištu pojeftinio 80 centi na 50,33 dolara. Na londonskom je tržištu barel pojeftinio 67 centi na 51,62 dolara.

"Tržište će ponovno testirati razinu od 50 dolara, to je velika psihološka brojka", ističe Graham Sharp iz Trafigure. "Pad cijena tek zrcali stvarne prilike na fizičkom tržištu koje se čini dobro opskrbljenim i zapravo ne opravdava nedavne visoke cijene na tržištu", dodao je Sharp.

Cijene nafte pale su proteklih dana nakon što je tjedno izvješće američke vlade pokazalo iznenađujuće velik rast zaliha sirove nafte u SAD-u, ublažavajući strahove od nestašice benzina uoči početka sezone vožnje sljedećeg mjeseca.

"Svaki tjedan donosi sve veći rast zaliha širom svijeta", primjećuje Sharp, napominjući da je razina zaliha visoka posvuda, ne samo u SAD-u već zasigurno i u Europi.

Međunarodna agencija za energetiku (IEA) naznačila je da su cijene možda dosegnule vrhunac pa trgovci tragaju za prilikom da prodaju. Cijene je spustilo i očekivanje povećanja proizvodnje u članicama OPEC-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙