FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jači dolar pritisnuo cijene nafte prema 55 dolara po barelu

LONDON, 23. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte pale su usrijedu blizu 55 dolara po barelu zahvaljujući OPEC-ovu razmatranjunovog povećanja proizvodnje i jačanju dolara.
LONDON, 23. ožujka 2005. (Hina/Reuters) - Cijene nafte pale su u srijedu blizu 55 dolara po barelu zahvaljujući OPEC-ovu razmatranju novog povećanja proizvodnje i jačanju dolara.

Barel sirove nafte pojeftinio je na američkom tržištu 56 centi na 55,47 dolara, zabilježivši u utorak pad za više od 1,40 dolara zahvaljujući dobitonosnim prodajama. Na londonskom je tržištu barel pojeftinio 50 centi na 54,09 dolara.

Skok tečaja dolara na najvišu vrijednost u odnosu na euro u proteklih mjesec dana potaknut je odlukom središnje američke banke Fed o povećanju kamata za dodatnih četvrt postotnog boda i pritisnuo je cijene nafte.

"Mislim da blagi pad cijena kojem smo svjedoci neće biti dugog vijeka", ustvrdio je Bob Frye iz Access Futures and Options Tradinga. "Očekujem puno više cijene - moja je glavna meta raspon od 60 do 63 dolara po barelu", dodaje Frye.

Očekuje se da će tjedno izvješće američke vlade pokazati porast zaliha sirove nafte za dva milijuna barela ali i pad zaliha benzina za 1,2 milijuna barela te pad zaliha lož-ulja za 1,3 milijuna barela budući da su mnoge rafinerije još zatvorene zbog održavanja dok je potražnja i dalje snažna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙