FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 4. travnja

ZAGREB, 4. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za ponedjeljka, 4. travnja.
ZAGREB, 4. travnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljka, 4. travnja.

ZAGREB - Rumunjski ministar vanjskih poslova Razvan Ungureanu dolazi u jednodnevni radni posjet Hrvatskoj. On će se sastati s predsjednikom države Stjepanom Mesićem, predsjednikom hrvatske Vlade Ivom Sanaderom i ministricom vanjskih poslova Kolindom Grabar Kitarović.

Ministrica Grabar Kitarović i ministar Ungureanu dat će izjave za novinare u 20.10 sati u Velikoj auli Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija (Trg N.Š. Zrinskog 7-8).

VATIKAN - Održat će se zbor kardinala koji će odrediti dan kada će se održati pokop pape Ivana Pavla II. Tijekom poslije podneva u Bazilici svetog Petra bit će izloženo tijelo Svetog oca. U brojnim zemljama svijeta bit će proglašeni dani žalosti.

WASHINGTON - Američki predsjednik George W. Bush primit će ukrajinskog predsjednika Viktora Juščenka u Bijeloj kući. Juščenko će se sastati i s američkim potpredsjednikom Dickom Cheneyem kao i s američkom državnom tajnicom Condoleezzom Rice.

PARIZ - Posjet iranskog predsjednika Mohamada Hatamija Francuskoj (5. travnja) i Austriji. Predviđa se da će tema razgovora s francuskim i austrijskim dužnosnicima biti iranski nuklearni program.

BEOGRAD - Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel u ponedjeljak će u ulozi predsjedavajućeg OESS-a započeti dvodnevni posjet Srbiji i Crnoj Gori. Vjeruje se da je u središtu njegova posjeta nastojanje za poretanje dijaloga na relaciji Beograd - Priština oko budućeg statusa Kosova, što je proglašeno jednim od glavnih prioriteta u ovogodišnjem predsjedanju Slovenije OESS-om.

RIM - Drugi i zadnji dan regionalnih izbora u Italiji. Birališta su otvorena u nedjelju, a u ponedjeljak će biti otvorena do 15 sati za izbor novih predsjednika i novih regionalnih vijeća u 13 od 20 regija, te u 366 općina gdje se se bira nova vlast.

KIŠNJEV - Moldavski parlament bira novog predsjednika države. Komunistički predsjednik Moldavije Vladimir Voronin postao je predsjednik 2001. Parlament koji broji 101 mjesto u ponedjeljak bira između Voronina i akademika Gheorghea Duce.

DEŽURNI UREDNICI:

Noć: Duška Gerić Koren

Prije podne: Renata Tomašević

Poslije podne: Domagoj Janković

Večer: Srđan Baković

Tel: 00 385 1 4808 645

Fax: 00 385 1 4808 822

e-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙