FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Srpska pravoslavna crkva trebala bi poslušati savjet iz Hrvatske

BEOGRAD,29. ožujka(Hina) - Za vrh Srpske pravoslavne crkve bilo bidobro da posluša savjet predsjednika Gradskog vijeća Orahovice JosipaNemeca i povede više računa o "vjerničkim uzorima", piše beogradskidnevnik "Danas" od utorka u redakcijskom komentaru pod naslovom"Savjet iz Hrvatske" o protjerivanju svećenika SPC Ilariona izHrvatske zbog pedofilije.
BEOGRAD,29. ožujka(Hina) - Za vrh Srpske pravoslavne crkve bilo bi dobro da posluša savjet predsjednika Gradskog vijeća Orahovice Josipa Nemeca i povede više računa o "vjerničkim uzorima", piše beogradski dnevnik "Danas" od utorka u redakcijskom komentaru pod naslovom "Savjet iz Hrvatske" o protjerivanju svećenika SPC Ilariona iz Hrvatske zbog pedofilije.

Nemec je, kaže taj list, izrekao "komentar koji bi trebao uistinu zabrinuti SPC" kada je kazao da "vjeruje da će SPC ubuduće voditi više računa o svojim svećenicima i o ljudima kojima on treba biti vjernički uzor".

Arhimandrit Ilarion, podsjeća "Danas", razriješen je prije tri godine s mjesta starješine manastira Hopovo zbog optužbi da je u Sremskim Karlovcima učinio kazneno djelo protuprirodnog bluda s maloljetnicima. Osumnjičen je, također, da je tijekom službe u pljevaljskom manastiru "pokušavao zadovoljiti svoje seksualne nagone u okolini manastira i školskih dvorišta". Pošto je crnogorska policija provela istragu i insistirala da SPC ukloni tog svećenika, Ilarionu se krajem rujna prošle godine izgubio svaki trag, kaže list.

"Treće 'sumnjičenje' i protjerivanje. Nema pravomoćne presude u Srbiji i Crnoj Gori; ovdje je, dakle, arhimandrit Ilarion zvanično nevin. Baš kao i episkop vranjski Pahomije protiv kojega je podignuta optužnica za bludne radnje izvršene u vezi sa zloupotrebom službenog položaja. U slučajevima u kojima se utemeljeno sumnja da su žrtve djeca procesi traju predugo; nema ovozemaljskih presuda, a bojazan roditelja i javnosti je isuviše velika da bi se čekala nebeska pravda", zaključuje list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙