FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Slobin duh imenovao takozvanu vladu republike srpske krajine

BEOGRAD,3. ožujka(Hina) - Komentator beogradskog "Danasa" Mihal Ramač utekstu pod naslovom "Vladine vlade vlada", objavljenom u četvrtak,postavlja pitanje zašto vlada Srbije ne obraća pozornost na osnivanjevlade tzv. republike srpske krajine i upozorava da bi se takva vladana kraju mogla sukobiti i sa zemljom domaćinom.
BEOGRAD,3. ožujka(Hina) - Komentator beogradskog "Danasa" Mihal Ramač u tekstu pod naslovom "Vladine vlade vlada", objavljenom u četvrtak, postavlja pitanje zašto vlada Srbije ne obraća pozornost na osnivanje vlade tzv. republike srpske krajine i upozorava da bi se takva vlada na kraju mogla sukobiti i sa zemljom domaćinom.

"Što bi radila vlada Srbije kada bi se, recimo, Turci koji su nekad živjeli ovdje okupili u Stambolu na Bosporu i tamo osnovali vladu u izgnanstvu? Ili, šta bi radila kada bi Srbi koji žive izvan domovine osnovali vladu u dijaspori i najavili da će se, preko Europske unije i Ujedinjenih naroda, boriti za prava Srba u Srbiji", pita se komentator beogradskog "Danasa" Mihal Ramač u tekstu pod naslovom "Vladine vlade vlada", objavljenom u četvrtak.

"Službenoj Srbiji nije zasmetalo što je u sred Beograda, za vakta predsjednika Tadića i premijera Koštunice, Slobov duh imenovao tzv. vladu RSK. Zvaničnicima, može biti, nije imao tko da objasni što znači ako se na teritoriju jedne države, pored postojeće, ustoliči još neka vlada. Čak i da je okrenuta protiv nekog trećeg, ta vlada će se, prije ili kasnije, sukobiti i sa svojim domaćinom. Ako ne bude mogla nauditi Zagrebu, ta vlada će pokušati zagospodariti Srbijom", kaže autor i pita se zašto beogradska vlast ne obraća pažnju na "najnoviju tzv. vladu nepostojeće RSK". Možda smatra "da je posrijedi šačica šarlatana", ili možda "vjeruje da je to bezazlena igra davno potrošenih likova", ili ih je možda "što da ne, upravo ona podstakla na novu pustolovinu, kako bi pokazala svijetu da ima i gorih od nje", nagađa Ramač.

"Što god imala ili nemala s tzv. vladom RSK, vlada Srbije morala bi odgovoriti svojim građanima da li tzv. skupštinu RSK čine građani Srbije, stranci ili vlasnici nekoliko pasoša. Ako su građani Srbije, otkud im pravo da se miješaju u unutrašnje poslove susjedne zemlje? Ako su stranci, u ime čega im Srbija dopušta da se ovdje bave svjetskom politikom? Ako su i jedno i drugo, kad-tad će izigrati Srbiju. Tko je ustao protiv države u kojoj je rođen, ustat će i protiv one u kojoj se skrasio", piše autor.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙