FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: "Politika" o reakcijama iz Hrvatske na skupštinu krajinskih Srba

BEOGRAD,2. ožujka(Hina) - Vijest da je u Beogradu iza zatvorenih vrataobnovljen rad već davno usahle skupštine "Republike Srpske Krajine"uzdrmala je hrvatsku javnost, piše beogradska "Politika" od srijede.
BEOGRAD,2. ožujka(Hina) - Vijest da je u Beogradu iza zatvorenih vrata obnovljen rad već davno usahle skupštine "Republike Srpske Krajine" uzdrmala je hrvatsku javnost, piše beogradska "Politika" od srijede.

"Politika" prenosi izjavu Milorada Pupovca koji je "obnovitelje" nazvao "neodgovornom skupinom ljudi", ali i tvrdnje Zdravka Tomca da je riječ o "prijetnji Hrvatskoj", te komentar "Vjesnika" u kojem se kaže da "nije dobro marginalizirati događaj jer se pravo na čuđenje izgubilo onoga dana kad smo šutke prešli preko netočnih tvrdnji pojedinaca poput predsjednika HHO-a Žarka Puhovskog da je Hrvatska u 'Oluji' izvršila etničko čišćenje Srba", kao i "onoga dana kad su iz Den Haaga stigle optužnice protiv hrvatskih generala, pa i ona nenapisana protiv Franje Tuđmana".

"Time se, u stvari, cijela ova priča o 'protuhrvatskoj zavjeri' vraća na početak, već poznati krug se zatvara, a iz svega, između ostaloga, nekako proviruje i pitanje kome u stvari ovaj beogradski događaj trenutno najviše koristi: da li srpskim radikalima, za koje se tvrdi da stoje iza ove 'obnoviteljske skupštine', ili možda hrvatskim radikalima kojima ovo dobro služi za novo uzburkavanje domaće javnosti pred 'istočnom opasnošću' uoči sve neizvjesnijeg početka pregovora s EU", piše beogradski list.

"Dogodilo se to baš u vrijeme zasićenosti od strepnji da li će zbog slučaja Gotovina uopće započeti pregovori o priključenju Hrvatske Europskoj uniji prvotno predviđenih za 17. ožujak, ili će cijela ta priča biti odložena negdje za jesen ili tko zna kad", piše beogradska "Politika".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙