FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Ispadi navijača ne smiju određivati hrvatsko-srpske odnose

BEOGRAD,15. ožujka(Hina) - Još jedno navijačko divljanje bacilo jesjenu na spori i mukotrpni proces "uljuđenja odnosa među narodimanekad zajedničke države", piše u redakcijskom komentaru pod naslovom"Navijački šovinizam" beogradski dnevnik "Danas" od utorka.
BEOGRAD,15. ožujka(Hina) - Još jedno navijačko divljanje bacilo je sjenu na spori i mukotrpni proces "uljuđenja odnosa među narodima nekad zajedničke države", piše u redakcijskom komentaru pod naslovom "Navijački šovinizam" beogradski dnevnik "Danas" od utorka.

Iako su političke elite uglavnom napustile nacionalističku retoriku - posijana se mržnja ne da lako iskorijeniti, ističe list. "Tužna je, ali istinita činjenica da su navijački gangovi sastavljeni od mladih ljudi najdosljedniji sljedbenici te pogubne ideologije", piše list i dodaje da je "srpska strana dobila šlagvort za još jedno zgražavanje nad ustaškim napadima na Srbe".

"Bez nataloženih srpsko-hrvatskih animoziteta ovaj incident ne bi imao ovu težinu koju ima. Ali šira, prosvjećenija javnost ne može pristati da ispadi nezrelih, neosviještenih navijača, podložnih svakakvim manipulacijama, budu barometar srpsko-hrvatskih odnosa. Taj polusvijet, i u Zagrebu i u Beogradu, što tako rado ulazi u nacionalističko-navijačke obračune, traži i nalazi zadovoljstvo u kavgi i kad s druge strane nema pripadnika drugog, omrznutog naroda. I to je, zapravo, glavni problem kad je o navijačkom huliganstvu riječ", piše list te konstatira da problem navijačkih incidenata trebaju rješavati policija, pravosuđe i klubovi koji organiziraju navijače.

"Činjenica je da takvi incidenti u srpsko-hrvatskim sportskim nadmetanjima umanjuju skromne rezultate u normalizaciji međusobnih odnosa i obnovi povjerenja poslije tragičnih događaja 90-ih godina. Od navijača-huligana ne treba očekivati da to shvate, ali oni koji upravljaju sportom i u Zagrebu i u Beogradu bi to morali razumjeti", zaključuje list.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙