FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Optužba traži najstrožu kaznu za Buljeve, obrana oslobađanje

SPLIT,24. ožujka 2005.(Hina) - Zastupnica optužbe na suđenju rođacimaIvanu (42) i Pavlu (49) Bulju, optuženima za silovanje i ubojstvomalodobne Anđele Bešlić, Darija Mrduljaš Prvan u danas iznesenojzavršnoj riječi zatražila je od sudskog vijeća Županijskog suda uSplitu primjerenu kaznu za počinitelje u skladu sa zakonskim odredbamakoje predviđaju dugotrajnu zatvorsku kaznu.
SPLIT,24. ožujka 2005.(Hina) - Zastupnica optužbe na suđenju rođacima Ivanu (42) i Pavlu (49) Bulju, optuženima za silovanje i ubojstvo malodobne Anđele Bešlić, Darija Mrduljaš Prvan u danas iznesenoj završnoj riječi zatražila je od sudskog vijeća Županijskog suda u Splitu primjerenu kaznu za počinitelje u skladu sa zakonskim odredbama koje predviđaju dugotrajnu zatvorsku kaznu.

Novinari koji zbog malodobnosti žrtve ne mogu pratiti suđenje od predsjednika Vijeća za mladež suca Zorana Matulovića doznali su kako je zamjenica županijske državne odvjetnice ustrajala u svim točkama optužnice tražeći "primjerenu kaznu za počinitelje gnusnog zločina počinjenog 3. ožujka 2002., u skladu sa zakonskim odredbama".

Zakon za djelo koje im se stavlja na teret predviđa dugotrajnu zatvorsku kaznu.

Odvjetnik prvooptuženog Ivana Bulja odvjetnik Toni Vukičević zatražio je, pak, oslobađajuću presudu, rekavši da njegov branjenik "nije počinio zločin za koji ga se tereti te je primjeran građanin koji nije dolazio u sukob sa zakonom, niti je počinio neko kazneno djelo", doznaje se od suca Matulovića.

Idući će utorak završnu riječ iznijeti odvjetnik Pavla Bulja, a, najvjerojatnije, odmah nakon toga, ili najkasnije idućega dana, sudac Matulović najavio je izricanje presude.

Ivana i Pavla Bulja optužnica tereti da su 3. ožujka 2002. godine na prevaru i uz njezino protivljenje malodobnu Anđelu Bešlić uvukli u automobil Ivana Bulja te ju odveli na nepristupačan predio gdje su ju silovali i dokrajčili udarcima tupim predmetom po glavi. Naposljetku su je bacili u jamu i prekrili granjem kako bi prikrili zločin. Tamo je i pronađena nakon mjesec dana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙